Plavi vjeruju u sebe

VIDEO Bišćan: 'Ne, pobijedili smo derbi na početku sezone. Izgledali smo dobro, izgledat ćemo bolje'

Zagreb: Dinamo održao konferenciju za medije  uo?i utakmice protiv Astane
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
24.07.2023.
u 19:06

Astana je brza i kvalitetna, igraju sustav u kojem se brane s pet iza. Jako čvrst i gust blok. Neće biti jednostavno, ali mislimo da smo bolja momčad. Vjerujem da ćemo biti na nivou", rekao je Igor Bišćan i naglašava kako poraz od Hajduka nije jedan od onih koji zabrinjavaju na razini igre

Nova sezona nakon pobjede u Superkupu i nesretnog poraza u prvom kolu HNL-a, Dinamu donosi i prvu europsku utakmicu. Sutra će od 20 sati na Maksimiru igrati prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv Astane. Protiv prvaka Kazahstana, plavi su favorit. Novi izazov komentirao je Igor Bišćan.

"Znamo da nas čeka ozbiljan suparnik, svjesni smo da neće biti jednostavno, kao nijedna utakmica u Europi. Vjerujemo u sebe, mislimo da smo bolja momčad i očekujemo prolaz. U momčadi su svi zdravi. Perić još malo osjeća zatezanje, ali je u redu", započeo je Igor Bišćan.

VIDEO Bišćan najavio prvi europski izazove nove sezone: "Mislimo da smo bolja momčad i očekujemo prolaz"

Dotaknuo se i mogućih izlaznih transfera najboljih igrača momčadi. "Mene to ne remeti previše, s time se ne opterećujem niti to pratim. Na to ne mogu utjecati. Planiram i radim kao da će oni tu biti dugo. Igramo kod kuće, moramo tražiti što bolji rezultat, tako se spremamo, vjerujemo da ćemo odigrati dobru utakmicu", rekao je Bišćan.

Zatim se osvrnuo na protivnike. "Astana je brza i kvalitetna, igraju sustav u kojem se brane s pet iza. Jako čvrst i gust blok. Neće biti jednostavno, moramo biti strpljivi, živi na lopti i kombinatorni da bi se našli u situacijama iz kojih možemo zabijati. Želimo što bolji rezultat da bi na uzvrat otišli što mirniji.

VEZANI ČLANCI:

"Atmosfera u momčadi je dobra, nikad nije ugodno izgubiti utakmicu, pogotovo je šokantno izgubiti derbi. Dan iza utakmice smo bili onako malo 'down', ali jučer je to već bila druga priča. Izgledali smo dobro, izgledat ćemo sve bolje. Dečki rade sjajno, dobro su se istrčali protiv Hajduka, vjerujem da ćemo biti na nivou, pa i malo bolji. Nije to bio jedan od onih poraza koji brine po pitanju igre", osvrnuo se Bišćan na atmosferu u svojoj momčadi.

Potom je komentirao i ciljeve hrvatskog prvaka u sezoni koja započinje. "Cilj je ići najdalje što možemo. Liga prvaka je uvijek krajnji  san. Nismo imali sreće sa ždrijebom. AEK ne spada u najlakše suparnike, ali svatko tko će igrati s nama neće biti oduševljen ždrijebom. Moramo biti koncentrirani na sebe, biti što bolji. Prvo je Astana, razmišljamo o njima, a tek poslije ćemo o drugima."

VEZANI ČLANCI:

Upitan hoće li Bruno Petković ubuduće izvoditi penale, kazao je: "Rekao sam da ću razmisliti hoće li biti ubuduće izvođač penala. Nisam to spominjao, nisam mislio da je potrebno, nisam se previše time zamarao. Što će biti dalje oko toga, vidjet ćemo. "

"Ne, pobijedili smo derbi na početku sezone, sve ovisi kako želite gledati na neke stvari, drugačije ćete to tumačiti. Prvi derbi smo bili ravnopravni i dobili smo, drugi nismo izgubili jer smo loše izgledali. Ne vidim razlog za negativu. Ovako se stvarno rijetko gubi. Dinamo je uvijek samo jedan poraz udaljen od krize, jer se uvijek očekuje najviše. Kako će to biti u budućnosti, na puno toga ne mogu utjecati pa se time ne želim ni opterećivati", zaključio je Bišćan.

Snimku konferencije za medije možete pogledati OVDJE.

VIDEO Navijači Hajduka 'poludjeli' na Livajine riječi:' Ništa, idemo u Zagreb još jače ovaj petak

Komentara 2

EJ
ejStef
01:20 25.07.2023.

S pravom su ljudi zabrinuti, em je kratka klupa, em je to Bišćan koji ne mijenja tokom utakmice i nema odgovor na promjenu igre protivnika. Leko ga je u obje utakmice nadmudrio, na isti način, ispao je amater... Uvidio je Leka da Dinamo podne nakon 60-tak minuta, te je posložio taktiku tako da baci kartu na zadnjih 20 minuta. U prvoj utakmici je Hajduk promašio u tom periodu 4 mrtve šanse, dok je u drugoj utakmici pogodio i pobijedio. Zasluženo. Nogomet se ne igra na statistiku, nego na rezultat... Nakon ovoga što je Bišćan pokazao pitanje da li ćemo proći Astanu, no AEK nećemo sigurno. Možda Dinamo prođe Olimpiju... Pa Dinamo nije napravio niti jednu akciju u napadu u drugoj utakmici, gol je pao radi neforsirane greške Ferra, a Dinamo je u cijeloj utakmici imao 3 udarca na gol. Ne znam na čemu to Bišćan tvrdi da je Dinamo izgledao dobro i na čemu bazira svoju samouvjerenost...

DU
Deleted user
22:03 24.07.2023.

Borba za eure, ali i koeficijente kako bi imali dva kluba u Ligi Prvaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije