Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 212
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Tko je AEK? Vidin klub vrijedi manje od Dinama, ima dvostruku krunu i impozantan novi stadion

Greek Super League match - Olympiacos FC vs AEK FC
Foto: Stefanos Kyriazis / ipa-agency.net
1/3
24.07.2023.
u 13:43

Ako modri prođu Astanu, ići će na noge grčkog prvaka AEK-a

Ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka Dinamu je dodijelio najtežeg protivnika - AEK. Naravno, ako modri prođu Astanu tek će onda na noge prvaka Grčke. 

No, tko je AEK? Klub je to u kojemu igra hrvatski reprezentativac Domagoj Vida, klub koji je prošle sezone završio na prvom mjestu Superlige. Štoviše, uzeo je dvostruku krunu jer u finalu Kupa svladao je PAOK. Postali su tako dvostruki prvaci prvi put nakon 1978. godine.

Momčad je to koja pršti iskustvom, prepuna je internacionalnih igrača s vrlo malo Grka. U postavi je 67,7 posto stranaca, a prosjek godina momčadi je 26,9. Prema Transfermarktu momčad AEK-a se procjenjuje na 57,7 milijuna eura i vrijedi gotovo upola manje od Dinama, koji se procjenjuje na 109,2 milijuna eura.

Najvrjedniji igrač im je reprezentativac Trinidad i Tobaga Levi Garcia, koji vrijedi sedam milijuna eura prema Transfermarktu, a sve ih vodi Argentinac Matías Almeyda.

Dodajmo da je AEK 13 puta bio grčki prvak, a prošlogodišnje slavlje čekao je pet godina.

Ako Dinamo prođe Astanu, prvu će utakmicu s AEK-om igrati 8. ili 9. kolovoza u Ateni, dok će se uzvrat igrati tjedan dana kasnije.
Grčki prvak prošle je godine dobio svoj novi dom, impozantan stadion imena OPAP Arena ili stadion Aja Sofia, koji prima više od 32 tisuće gledatelja.

Dodajmo da Dinamo sutra od 20 sati na Maksimiru igra prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka, a protivnik je već spomenuta kazahstanska Astana. 

Ključne riječi

Komentara 3

MI
Misko12
14:50 24.07.2023.

Ma dinamo je dobivao i puno jače, ali ova ekipa ne ulijeva povjerenje. Biščan igra više kontrolirani nogomet od krune jurčića i čačić zajedno. Ova momčad je jača od bjeličine, ali uz 4 reprezentativca hr i 2 3 strana oni ne mogu odigrati ni jednu akcijiu, nemaju snage i kasno biščan radi izmjene. Pa di si ta pojačanja, pa kaj japanac pliva do zg, alžirac možda sa imigrantima putuje. Šimić je maskota svog kafića i nek se makne. Ali priča se o aek u, ali treba proć stanu koja je bolja od kmećavaca

EJ
ejStef
15:41 24.07.2023.

Nema problema, sve će to Bišćan i Šimić riješiti. Izgubit će od Astane, pa će izbjeći AEK...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije