EURO U-21

Bišćan otkrio koliko su teške ozljede Majera, More i Franjića: 'Tražili su zamjenu'

Koper: Susret Portugala i Hrvatske na Europskom U21 prvenstvu
Marko Lukunic/PIXSELL
25.03.2021.
u 23:16

Igrači su očekivano pali energetski, u žestokom su ritmu.

Hrvatska nije skinula "prokletstvo", nogometna reprezentacija do 21 godine još je uvijek bez pobjede na Europskom prvenstvu. Portugal se pobrinuo da tako ostane i nakon otvaranja ovog u Sloveniji, što je izbornika Igora Bišćana razočaralo.

- Moramo priznati da je Portugal bio bolji za taj jedan gol iako smo veći dio utakmice dobro parirali. Imali smo, posebno u prvom poluvremenu, dovoljan broj prilika kvalitetno izaći u kontru. Da smo neku od tih prilika iskoristili i zabili gol, bilo bi nam lakše braniti se u drugom dijelu - kazao je Bišćan nakon utakmice pa nastavio:

- Igrači su očekivano pali energetski, u žestokom su ritmu. Vidjet ćemo u kakvom su stanju Lovro i Bartol.

Naglasio je da ne može zamjeriti igračima.

- Vidjeli smo da Portugal ima kvalitetu i zna kako kazniti ako se malo opustite. Ponavljam, veći dio utakmice dobro smo im parirali.

Opreznije se pristupilo u prvom dijelu?

- Da, mislili smo ih ugroziti iz kontre i imali smo desetak takvih prilika. Nedostajalo je da netko iznese i zadrži loptu neko vrijeme. Nismo uspjeli. Ovo je na kraju realan rezultat.

Izbornik je komentirao i samu igru.

- Nakon utakmice i kad znamo rezultat, uvijek se postavljaju pitanja jesmo li pogriješili. Imali smo plan, koji nije bio u potpunosti uspješan. Igrači su dali sve od sebe i u tome ne možemo tražiti uzroke poraza. Nešto se pita i protivnika. Igrali smo protiv jake reprezentacije. Nikad nije dobro izgubiti, ali s ovim porazom može se živjeti. Sad moramo u preostale dvije utakmice izboriti prolaz.

Što se ozljeda Majera, More i Franjića tiče, Bišćan je optimist.

- Mislim da nisu preteške jer su signalizirali da su umorni i da osjećaju lagane probleme. Ništa preozbiljno ne bi se trebalo dogoditi, ali danas i sutra ćemo vidjeti - naglasio je i osvrnuo se na Švicarce:

- To je čvrsta i organizirana momčad koja ne dozvoljava protivniku mnogo prostora. Bit će nam teško i fizičko zahtjevno. Sad je najbitnije odmoriti se i regenerirati.

Komentara 9

MA
Marsi
00:16 26.03.2021.

U prvih 15 minuta Portugalci su nas tukli na nasem terenu. Zaista sramotno...

RO
roland
06:16 26.03.2021.

Majer, Ivanušec i Franjić trebaju zbog ozljeda napustiti EP U21 i vratiti se u Dinamo jer ih čeka važna utakmica s Villarrealom. Ako nema njih, i Moro se osjeća usamljen, tako da i on može u Dinamo, ali onaj u Moskvu. Gvardiola i Sose nema. Neka Bišćan proba s Nejašmićem, Čolinom i Vuškovićem. Odlaskom Mamića jasno je da nema gazde i da će krenuti tihi bojkot i lošiji rezultati!

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
05:31 26.03.2021.

Svi nas tuku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije