NEKADAŠNJI DINAMOVAC

Bivši reprezentativac Hrvatske dobio pravo nastupa za BiH

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
25.07.2017.
u 21:18

Bivši igrač Dinama i rođeni Zagrepčanin igrao je za sve mlađe reprezentacije Hrvatske, ali nije nikada nastupio za seniorsku vrstu.

Jozo Šimunović od danas može i službeno nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Fifin odbor za status igrača prihvatio je zahtjev braniča Celtica za promjenom sportskog državljanstva, te će on u budućnosti biti na raspolaganju izborniku BiH Mehmedu Baždareviću.

Bivši igrač Dinama i rođeni Zagrepčanin igrao je za sve mlađe reprezentacije Hrvatske, ali nije nikada nastupio za seniorsku vrstu.

Šimunović je uoči ove odluke bio svjestan da u skorije vrijeme neće dobiti priliku u hrvatskoj reprezentaciji gdje je konkurencija u obrani velika, dok Bosna i Hercegovina najviše problema ima u zadnjoj liniji. 

- Odlučio sam da ću igrati za Bosnu i Hercegovinu. Moji roditelji, djed i baka, svi su iz BiH. Nazvao me izbornik Mehmed Baždarević i nakon prvog razgovora dao mi je vremena da razmislim. Razgovarao sam sa svojom obitelji i donijeli smo odluku da obučem dres BiH. Kasnije sam opet razgovarao s Baždarevićem i to je bilo to. Čvrsto stojim iza svoje odluke i veselim se što ću se priključiti zmajevima - rekao je Šimunović.

Komentara 16

TA
tarzan
22:20 25.07.2017.

Nije nikakva šteta

BO
bozzika
00:58 26.07.2017.

puno sreće,zdravlja da te posluže i da se dokažem ti želim,pravu si odluku donijelo sigurno,ja bih prvi svoje dijete savjetovao da tak postupi,jer dok ovi naši služe prođe ljeto trideseto a igrač u mirovinu,tak je bilo i tak će i ostati.

AL
Alza
00:46 26.07.2017.

Hrvatska bi bila na nivou Luksemburga da u njenoj reprezentaciji ne igraju igraci iz Bosne i Hercegovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije