LYON GA NE ŽELI

Bivši vatreni protjeran iz kluba! Uzima im 400 tisuća eura mjesečno, a ne igra

France - Ligue 1 - RC Lens v Olympique Lyonnais
Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS
1/3
23.08.2024.
u 10:10

Dejanu Lovrenu je prvi inozemni transfer bio upravo u Lyon. Nakon bogate karijere, osobito u Engleskoj, vratio se u Francusku i postao jedan od najplaćenijih igrača Liga petice. Međutim, Lyon je zapao u financijske probleme, a bivši vatreni golemu plaću ne potvrđuje minutama na terenu

Bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren se prošle zime vratio u francuskog prvoligaša Lyon, a ugovor s klubom vrijedi mu do ljeta iduće godine. Međutim, klub više ne računa na njegove usluge i namjeravaju se rastati tijekom aktualnog prijelaznog roka, piše L'Equipe. Vlasnik kluba John Textor je obznanio igračima da će svi biti na prodaju ukoliko za njih bude ponuđen dovoljno dobar iznos.

"Lyon je ovo napravio kako bi sakupio novac za nove igrače koje želi kupiti. Do kraja prijelaznog roka, u idućih tjedan dana, želi prikupiti 75 milijuna eura nakon što je u zadnja dva mjeseca na novce igrače potrošio 134 milijuna eura, najviše u Francuskoj. U toj ofenzivi doveden je i branič Moussa Niakhate from Nottingham Foresta za klupski rekordnih 34 milijuna eura", navodi francuski dnevnik.

Kraj prošle sezone Lovren nije sezone, a ovoga ljeta nije bio niti na pripremama s klubom. Lyon i hrvatski nogometaš nemaju sjajan odnos. Ranije su Francuzi pokušali raskidati ugovor prema kojem ga plaćaju čak 400 tisuća eura mjesečno. To Lovrena, koji uopće ne igra, čini trećim najplaćenijim nogometašem u klubu. Od njega zarađuju više samo Alexandre Lacazette i Nemanja Matić, kojima plaća iznosi po 500 tisuća eura mjesečno.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

France - Ligue 1 - RC Lens v Olympique Lyonnais
1/19

Prema mjesečnim primanjima je s Lovrenom izjednačen Corentin Tolisso. Štoviše, takva plaća Lovrena stavlja među 30 najplaćenijih nogometaša francuske prve nogometne lige. Evidentno je da ovakav iznos za nogometaša koji ne igra predstavlja velik izdatak bilo kojem klubu, a osobito Lyonu koji se nalazi u nezavidnoj financijskoj situaciji. Lovrenu su Francuzi dali tjedan dana da pronađe novi klub, usprkos ugovoru koji vrijedi još godinu dana.

U redove francuskog prvoligaša Lovren je stigao 2010. godine iz Dinama uz odštetu od 9 milijuna eura. Igrao je za njih tri i pol godine, a zatim ga je za 10 milijuna eura kupio Southampton. U karijeri je najveće klupske uspjehe postigao tijekom boravka u Liverpoolu koji ga je kupio od Southampton za 25.3 milijuna eura i s kojim je uzeo naslov pobjednika Lige prvaka 2019. godine, prvaka engleske Premier lige i Uefinog superkupa 2020. godine. Ukupno je za Lyon odigrao 134 utakmice i 2012. godine s klubom je osvojio francuski nogometni kup.

VIDEO Brozović se oprostio od hrvatske reprezentacije!  Jedna stvar ga je jako pogodila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije