IGRA SJAJNO

Šutalo se konačno snašao u Ajaxu! Nakon brojnih kritika, stigle velike pohvale

Europa League - Group B - Ajax Amsterdam v Brighton & Hove Albion
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
1/3
23.08.2024.
u 08:36

Josip Šutalo tijekom sedam utakmica ove sezone nije propustio niti minute. Nakon turbulentne prve sezone u kojoj je zajedno s ostatkom Ajaxa upao u spiralu neuspjeha, ove godine stvari su za hrvatskog stopera krenule drugim putem

Nakon čitave sezone kritika što zasluženih, što pretjeranih, hrvatskih reprezentativni stoper i bivši dinamovac Josip Šutalo (24) konačno je naišao na potporu navijača nizozemskog velikana Ajaxa. Njegova je momčad u utakmici play-offa Europa lige pobjedila poljsku Jagielloniju rezultatom 4:1. Tako su stvorili dobru rezultatsku podlogu za uspjeh u uzvratu na domaćem terenu idućeg četvrtka te praktički osigurali grupu fazu europskog natjecanja.

Premda njegova reakcije kod jedinog gola momčadi s istoka Poljske nije bila idealna, prema svemu ostalome odigrao je izvrsnu utakmicu. Dapače, na valu više dobrih izvedbi, ova je posebno oduševila navijače i nizozozemske novinare. Obzirom da je prošle godine, u sveopćem sivilu Ajaxa koji nije mogao ostvariti dobar rezultat niti u Europi, niti kod kuće, Šutalo kritiziran kao jedan od najvećih krivaca premda je tek stigao toga ljeta, njegove igre i konačno prihvaćanje navijača mogli bi značiti da je konačno došao na svoje u Amsterdamu.

GALERIJA Znate li tko su ovi nogometaši? Uz njih ste proveli djetinjstvo, a neke ćete sada teško prepoznati

Europa League - Group B - Ajax Amsterdam v Brighton & Hove Albion
1/13

Josip Šutalo tijekom sedam utakmica ove sezone nije propustio niti minute.  Voetbal International mu je za izvedbu u Poljskoj dao visokih 7.5. Bolje ocijene od njega dobili su Steven Berghuis i trostruki strijelac Chuba Akpom. Koliko je dobro odigrao govore i njegove brojke. Uspješno je odradio svaki start na loptu, a uz to je imao 98 posto točnih dodavanja. Šest puta je protivniku uzeo loptu i presjekao je pet dodavanja.

Profil navijača Ajaxa koji na X-u ima milijun pratitelja istaknuo je Šutalovu akciju u drugome poluvremenu. "Tijelom i očima je išao u različitm smjerovima, a onda u drugom našao loptom Berghuisa između suparničkih linija. Šutalo radi sve više i više. Ovako nešto nije uspio nijednom prošle sezone", napisali su uz snimku.

VIDEO Poletjela je i boca: Otkriveno što je trener Slavena rekao sucu. mogao bi dobiti drakonsku kaznu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije