ŽIVJELA U NEZNANJU

Blanka: I danas mi je ta moja ozljeda neobjašnjiva

Blanka Vlašić
adidas
09.03.2013.
u 10:42

- Sve što sam radila na treninzima prije ozljede radim i sada. Samo, problem će biti tvrđe podloge...

S Blankom Vlašić smo posljednji veliki intervju vodili u rujnu 2011. godine, nakon što je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

– Zar je već toliko vremena prošlo?! Stanka je doista preduga... – naglasila je.

Je li se dugačka stanka mogla izbjeći ili su sve te nedaće zbog ozljede jednostavno nesretan splet okolnosti?

– Jesam li mogla spriječiti da ne dođe do komplikacija? Ne znam, živjela sam u neznanju. Ali, operacija je bila nužna, nije moglo biti nikakvog odgađanja. Lako je sad biti pametan nakon bitke. I danas su mi neke stvari vezane uz tu ozljedu neobjašnjive. Nadam se da ću jednog dana shvatiti zašto je to bilo tako – istaknula je.

Tako dugu stanku sigurno nije očekivala.

– Naravno da nisam. Očekivala sam da ću nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu. I ne treba sad od toga praviti dramu. Nema me sezonu i pol i pomirila sam se s time, no doživljavam to samo kao jedno poluvrijeme i očekujem da će nastavak utakmice brzo doći. Moram reći da je iza mene jako teško razdoblje – naglasila je.

Tia se oprostila. Opet...

Do povratka je zamalo došlo ove zime u dvorani.

– Povratak nije bio tako blizu kako sam ja željela. U jednom trenutku shvatila sam da nema potrebe žuriti s povratkom i koliko mi god odluka bila teška, morala sam reći da propuštam dvoransku sezonu. Jer, žurba me mogla vratiti tri koraka unazad, a to nikako nisam htjela. Na moju sreću, moje razočaranje nije dugo trajalo. Naučila sam slušati svoje tijelo. Znala sam duboko u sebi da nisam spremna. Osjećala sam na skakačkim treninzima da to nije to – istaknula je Blanka.

Koliko je slična bila dvojba uoči SP-a u Južnoj Koreji i sada uoči dvoranske sezone?

– Nimalo. Istina, ja jesam dvojila uoči Taegua, ali sam u to vrijeme barem mogla normalno skakati. Sada to nije bio slučaj – rekla je Blanka.

Sljedeći povratak predviđen je za sezonu na otvorenome. Je li sto posto sigurno da se vraćate?

– Ništa nije sto posto sigurno. U proteklih godinu dana puno sam se puta opekla pa sada pušem i na hladno. Svaku odluku dobro preispitam. Trebam biti realna i ako ću razmišljati o budućnosti, neću razmišljati o datumu povratka. Naravno da bih nastavak karijere htjela oplemeniti dobrim rezultatima i osvajanjem još poneke medalje. Nadam se da ću se vratiti ove sezone i to jako želim, ali ne znam hoće li i biti tako.

Kako vam je na treninzima?

– Sve bolje i bolje. Sve što sam radila na treninzima prije ozljede, radim i sada. To je taj intenzitet. Što se tiče skakanja, samo trebam u sprintericama izdržati što više skokova. Problem bi mogao nastati pri prilagođavanju na razne podloge. Sada treniram samo u svojoj dvorani, na jednoj mekanijoj podlozi. Ali kada dođe nastup u Parizu, gdje je, pouzdano to znam, tvrda podloga, možda nastanu problemi – napomenula je Blanka.

Jeste li malo proučavali kalendar natjecanja?

– Pokušala sam otkriti koji mitinzi Dijamantne lige imaju u programu skok u vis, ali nisam našla te podatke. Bude li sve u redu, jasno je da mi je najvažniji nastup na Svjetskom prvenstvu u Moskvi.

Tia Hellebaut se oprostila?

– Već treći put, ne znam je li i posljednji... – zaključila je Blanka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije