Nastupa u Oslu

Blanka: Kasno smo počeli s pripremama, kasno i skačem

Blanka Vlašić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
09.05.2014.
u 08:00

– Trenutačno je naglašen rad na eksplozivnoj i brzinskoj snazi, a tu su pokazatelji na jako visokoj razini. Paralelno s tim realizira se tehnička priprema kroz veliki broj skokova na manjim i srednjim visinama

Kao što je i najavila, Blanka Vlašić prvi će put ove sezone nastupiti na otvorenome na mitingu Dijamante lige u Oslu 11. lipnja. Potom slijede nastupi u Bühlu (19. lipnja, skakački miting), Parizu (5. srpnja, Dijamantna liga), Glasgowu (12. srpnja, Dijamantna liga), Madridu (19. srpnja, međunarodni miting), Zürichu (15. kolovoza, europsko prvenstvo), Stockholmu (21. kolovoza, Dijamantna liga), Zürichu (28. kolovoza, Dijamantna liga), Zagrebu (2. rujna, međunarodni miting) i Marakešu (14. rujna, Kup kontinenata).

– Predviđeno je prvo natjecanje u Oslu jer, da smo se odlučili na raniji start, ne bi bilo dovoljno vremena za kompletnu pripremu. Zimske smo pripreme, podsjećam, počeli prilično kasno i to je razlog za malo duže proljetne pripreme – kaže Blanka i objašnjava kako trenutačno izgledaju spomenute pripreme:

– Trenutačno je naglašen rad na eksplozivnoj i brzinskoj snazi, a tu su pokazatelji na jako visokoj razini. Paralelno s tim realizira se tehnička priprema kroz veliki broj skokova na manjim i srednjim visinama – rekla je naša visašica.

Zanimljiv je odabir nastupa u švicarskom Bühlu.

– Taj mi je gradić ostao u lijepu sjećanju jer sam u njemu lani preskočila dva metra – istaknula je Blanka.

Naravno, glavni je cilj sezone nastup na Europskom prvenstvu. Blanka ima zlatnu medalju s europskog prvenstva održanog 2010. godine u Barceloni.

– Neću se zalijetati s izjavama, vidjet ćemo što će ponuditi prva natjecanja pa ću onda razmišljati što mogu očekivati u Zürichu – rekla je Blanka Vlašić.

Blanka i njezin trener za skokove Bojan Marinović ne najavljuju bitne tehničke novitete:

Novih detalja u tehnici skakanja neće biti. Točnije, bit će ih samo u završnoj fazi priprema, kad ćemo pokušati odraz iz malo veće brzine zaleta – uglas će Joško i Bojan.

>> Blanka Vlašić ljetnu sezonu otvara Dijamantnom ligom u Oslu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije