Laureus

Blanka protiv Clijsters za najbolju povratnicu godine

blanka vlašić
Reuters
10.03.2010.
u 13:31

Goran Ivanišević bio je 2002. povratnik godine, a Janica Kostelić 2006. sportašica godine. Janica je bila nominirana pet puta.

Večeras će u Abu Dhabiju biti okrunjeni najbolji sportaši svijeta u izboru Laureusove sportske akademije. Blanka Vlašić treći je sportaš s hrvatskom putovnicom koji kandidira za jednu od nagrada.

Nije jasno po kojem je kriteriju Blanka ugurana među nominirane za povratnike godine jer se godina u kojoj je osvojila olimpijsko srebro (2008.) ne bi smjela smatrati lošom. No, organizatori su je očito htjeli imati u izboru, a nisu našli mjesta za nju u društvu kandidatkinja za sportašicu godine kao što su S. Williams, Vonn, Richards, Pellegrini, Steffen i Fraser.

Tako će se Blanka naći u konkurenciji biciklista Armstronga, tenisačice Clijsters, igrača američkog nogometa Favrea, golfera Watsona i sedmobojke Ennis. Favoritkinja je, kažu, Clijsters zbog osvajanja US Opena nakon dvije godine stanke (zbog ozljeda i majčinstva), što joj je bio samo treći turnir nakon povratka tenisu.

Apsolutni favorit za sportaša godine jest Usain Bolt, dvostruki svjetski prvak i svjetski rekorder. Najviše izgleda za momčad godine ima Barcelona, ispred Brawna u formuli 1 čiji je član Jenson Button favorit za nagradu za najveće iznenađenje godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije