PONOVO PREKO 2 METRA

Blanka: Znala sam da imam snage za dva metra

'Blanka Vlasic of Croatia celebrates clearing the bar at 1.91 meters on her way to winning the women\'s high jump   at the Diamond League Adidas Grand Prix in New York, May 25, 2013. REUTERS/Gary Hers
'GARY HERSHORN'
22.06.2013.
u 21:30

– Znam da sam dobro iskoristila razdoblje iza sebe. Znam da su moje snage dovoljne za visine preko dva metra. Isto tako znam da me proteklo razdoblje iscrpilo i psihički i fizički – rekla je Blanka Vlašić.

Nakon skakačkog mitinga u njemačkom gradiću Bühlu, Blanka Vlašić vratila se tamo gdje je pripadala od 2006. do 2011. godine, u svjetskih vrh što se tiče ženskog visa.

Uz Annu Čičerova Blanka je jedina ove sezone preskočila više od dva metra, a već je sezona došla do polovice. Nakon 21 mjeseca stanke zbog ozljede, Blanka je nakon četiri mitinga (New York, Rim, Oslo, Bühl) pokazala i dokazala da nije zaboravila skakati. Pobjeda u New Yorku, treće mjesto u Rimu, prvo u Bühlu, trenutačno druga u visu u Dijamantnoj ligi – sve su to velike stvari. U ovom trenutku od nje su bolje samo Ruskinje Čičerova i Skolina. No, do Moskve se to može i te kako promijeniti.

– Znao sam da će, kada se Blanka vrati, ljudi odmah očekivati skokove preko dva metra. No, ne ide to tako lako. Treba se prvo vratiti vrhunskom sportu nakon tako duge stanke, a onda razmišljati o rezultatima – govorio je prije Bühla Joško Vlašić, Blankin trener i otac.

Vrisak do Karlovca

Vijest da je opet preskočila dva metra nakon nešto manje od dvije godine zatekla je Joška u Karlovcu gdje je gledao sina Nikolu koji igra za kadete Hajduka.

– Kada se Blanka javila, prvo što sam čuo bio je njezin vrisak. Toliko se radovala da sam i ja počeo poskakivati od sreće. U tom trenutku sam zaboravio da je Nikolina momčad izgubila – istaknuo je Joško.

Nakon što je u Oslu bila peta s preskočenih 1,85 metara, Blanki je trebao jedan manji miting kako bi vratila samopouzdanje. Izabrala je Bühl gdje ju je čekala njezina nekadašnja suparnica Ariane Friedrich. I Njemica se ove sezone vraća nakon ozljede, no ona trenutačno ne može preko 1,90 metara.

Miting je trajao je tri sata.

Došlo do pada imuniteta

– Znam da sam dobro iskoristila razdoblje iza sebe. Znam da su moje snage dovoljne za visine preko dva metra. Isto tako znam da me proteklo razdoblje iscrpilo i psihički i fizički. Grlobolja nije pripomogla, a dogodio se pad imuniteta i ne baš dobra krvna slika. U takvim okolnostima došla sam u Bühl \"preživjeti\".

Ali kako u sportu ponekad biva, izgubiš kad najmanje očekuješ, a opet se dogodi i poneki Bühl – rekla je Blanka Vlašić.

>> Blanka prvi put nakon 22 mjeseca skakala preko dva metra!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije