Dijamantna liga

Blanki posebne tenisice za skok nakon 615 dana

'                               '
''
25.05.2013.
u 15:54

- Još uvijek osjećam nelagodu ujutro kad se probudim, no jedva čekam početak. Još puno mogu dati sportu

Najbolje hrvatske atletičarke Branka Vlašić i Sandra Perković danas će u New Yorku sudjelovati u natjecanju na mitingu Dijamantne lige

- Moram se ustati u pet sati ujutro jer nastupam u devet sati, a do stadiona je sat vremena vožnje od hotela. To je malo neuobičajeno ali spremna sam, rame je u redu i nadam se najboljem - poručila je najbolja hrvatska diskašica, olimpijska pobjednica Perković.

Blanka Vlašić prvi će put na zaletište nakon dugih 615 dana. Zadnji je put nastupila 16. rujna 2011. godine na mitingu u Bruxellesu.

Oprezni smo...

- Jedva čekam početak natjecanja, spremna sam za drugi dio moje karijere. Svjesna sam da oporavak još nije potpun ali vrijeme je za nove izazove. Raduje me što se to događa upravo u New Yorku gdje je posebna energija - kaže Blanka.

Američke novinare zanimali su detalji operacije stopala.

- Prošlo je 14 mjeseci od operacije i svaki dan je bio novi napredak. Istina je da još uvijek, ujutro kad ustanem osjetim nelagodu ali želja za velikim mitinzima. Tu je i moj sjajni trener Bojan Marinović, pripremamo se svaki dan, oprezni smo ali i optimistični.

Otkrila je da nakon zdravstvenih komplikacija koje su uključivale i bakterijsku infekciju ima posebne tenisice koje su izrađene samo za njenu nogu.

- Snimali su mi nogu, procijenili što je potrebno da bi manje osjećala probleme i jako sam zadovoljna jer su tenisice prilagođene mojim potrebama.

Iskreno je priznala da se ne zamara brojkama i ne želi prognozirati koliko će danas skočiti

- Vratila sam se! Dugo sam i strpljivo vježbala, imala sam veliku podršku obitelji, prijatelja, hrvatske javnosti i uzbuđena sam jer osjećam da se svi raduju mom povratku. Sretna sam što sam dobila drugu šansu u svojoj sportskoj karijeri. Motivirana sam jer mislim da još mogu puno dati u sportu. Američki sportski novinari komentirali su da Blanka Vlašić zaista ostavlja pozitivan dojam i zrači samouvjereno te se prepoznaje koliko je snažno motivirana za veliki povratak na vrh svjetske atletske scene.

Podrška Hrvata

Na pitanje da li je zbog bola u lijevoj nozi promijenila tehniku i može li se očekivati nešto novo u stilu njenih skokova Blanka kaže:

- Sretna sam, zaista presretna na ovoj prigodi u New Yorku i sada samo razmišljam o nastupu, ništa mi neće pokvariti radost povratka pa ni kiša koju najavljuju - poručila je Vlašić.

Uz Blanku i Sandru Perković će danas biti i brojni predstavnici hrvatske zajednice iz New Yorka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije