SLAVILA U FINALU

Boksačica koju optužuju da je muškarac osvojila zlato na Olimpijskim igrama

Imane Khelif wins her quarter final
Foto: Jack Hill/NEWS SYNDICATION
1/4
09.08.2024.
u 23:25

Khelif, čiji je nastup početkom Igara podigao mnogo prašine zbog njene povišene razine testosteroma, u finalu je jednoglasnom odlukom sudaca svladala aktualnu svjetsku prvakinju Kineskinju Lu Yang (32)

Kontroverzna Alžirka Imane Khelif (25) osvojila je naslov olimpijske pobjednice u boksu u kategoriji do 66 kilograma na OI u Parizu. Khelif, čiji je nastup početkom Igara podigao mnogo prašine zbog njene povišene razine testosteroma, u finalu je jednoglasnom odlukom sudaca svladala aktualnu svjetsku prvakinju Kineskinju Lu Yang (32). Bronce su osvojile Tajlanđanka Janjaem Suwannapheng (23), aktualna svjetska doprvakinja, te Tajvanka Chen Nien-chin (27).

U kategoriji do 50kg svjetska prvakinja Kineskinja Wu Yu (29) postala je i olimpijska pobjednica, ona je u finalu podijeljenom odlukom sudaca sa 4-1 svladala Turkinju Buse Naz Cakiroglu (28). Za Cakiroglu je ovo drugo olimpijsko srebro, prije tri godine je u finalu izgubila od Bugarke Stojke Krasteve. Bronce su osvojile Filipinka Aira Villegas (29) i Kazahstanka Nazim Kizaibaj (30).

U oba finala u muškoj konkurenciji održana u petak zlato su osvojili predstavnici Uzbekistana koji su jednoglasnim oflukama sudaca svladali svoje suparnike. 

Asadhudža Mujdinhudžajev (23) je u u kategoriji do 71kg naslovu svjetskog prvaka pridodao i onaj olimpijski. Tijekom čitavog turnira Mujdinhudžajev je bio dominantan, a tu je svoju dominaciju potvrdio i u finalu protiv Meksikanca Marca Verdea (22) koji može biti presretan sa srebrom. Bronce su osvojili Amerikanac Omari Jones (21), svjetski doprvak u ovoj kategoriji iz 2021., te Britanac Lewis Richardson (27).

Lazizbek Mulodžonov (25) je bronci sa lanjskog SP-a održanog u Taškentu pridodao olimpijski naslov, u finalu je u bez problema svladao bivšeg poluteškaša, predstavnika Azerbajdžana rođenog na Kubi Lorena Alfonsa (29). Bronce su osvojili Španjolac Emmanuel Reyes (31) i Tadžik Davlat Boltajev (25). 

>> Našli smo najbolje fotke s Olimpijskih igara. Neke su dostojne Louvrea

Imane Khelif wins her quarter final
1/55
 
 

Komentara 16

Avatar Orao
Orao
23:38 09.08.2024.

Kako su počele Igre tako se stvari i odvijaju....woke kultura se gura

Avatar majkuvam
majkuvam
06:31 10.08.2024.

Muška boksačica...

EJ
ejStef
03:47 10.08.2024.

Eto, ko da se povijest ponavlja. Tako smo nekada davno gledali atletičarke iz DDR-a, gimnastičarke iz SSSR-a i Rumunjske i sličnu ekipu. Jedne su izgledale kao muško radi kemije tipa testosteron kojima ih je država pumpala, a druge kao curice radi druge kemije, hormonskih blokatora, da kasnije uđu u pubertet da bi mogle skakati po spravama... Onda je to bilo natjecanje komunističkih država s MOO, kako napraviti kemiju, a da MOO ne skuži. Danas to više ne treba, danas imamo pravovjernu ideologiju koju MOO podržava, pa su te stvari legalne... Zapravo je još i jednostavnije, više ti niti kemija ne treba, dovoljna je politička korektnost i rodni zakon, budući da se putovnica smatra znanošću...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije