ZOI

Braisaz-Bouchet iznenadila u masovnom startu

Foto: REUTERS
1/3
18.02.2022.
u 12:22

Braisaz-Bouchet ima broncu iz Pjongčanga u štafeti 4x6 km, te dva srebra i dvije bronce sa svjetskih prvenstava, no malo tko ju je vidio u krugu kandidata za olimpijsko zlato

Francuska biatlonka Justine Braisaz-Bouchet ostvarila je najveći uspjeh u karijeri osvojivši zlato u disciplini masovni start na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Braisaz-Bouchet ima broncu iz Pjongčanga u štafeti 4x6 km, te dva srebra i dvije bronce sa svjetskih prvenstava, no malo tko ju je vidio u krugu kandidata za olimpijsko zlato.

Posebno nakon što je u prva dva nastupa u Pekingu zauzela 40. mjesto u pojedinačnom nastupu, te 48. u sprintu. Međutim, 25-godišnja Francuskinja se u posljednjoj disciplini ženskog programa biatlonki u Pekingu najbolje snašla pobijedivši sve favoritkinje u masovnom startu na 12.5 km.

Gađalo se dva puta iz ležećeg položaja, a druga dva iz stojećeg, Francuskinja je imala četiri promašaja, a pobijedila je s vremenom 40:18. Norvežanka Tiril Eckhoff, koja je prije četiri godine bila brončana, osvojio je srebro, također sa četiri promašene mete i 15 sekundi zaostatka.

Za 31-godišnju Norvežanku ovo je treća medalja u Pekingu, te osma u karijeri. Iz Pekinga će kući ponijeti i zlato iz mješovite štafete, te broncu iz dohvatne utrke. Treća je bila njezina sunarodnjakinja Marte Olsbu Roeiseland s istim brojem  promašaja, ali i 35 sekundi zaostatka. Za Olsbu Roiseland je ovo čak peta medalja na ZOI u Pekingu, ima i tri zlata (sprint, dohvatna, mješovita štafeta), te broncu na 15 km.

Svjetska prvakinja Austrijanka Lisa Hauser na koncu je zauzela 11. mjesto.

Natjecanje je održano uz jak vjetar koji je "krojio" poredak, a niti jedna biatlonka nije imala manje od tri promašaja na gađanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije