Iz drugog kuta

Bubnjari ne "cijede" samo publiku, nego i rukometaše

'karlovac rukometasi karlovacke banke svladali su u sportskoj dvorani mladost momcad moslavine,150210 photo: dominik grguric/PIXSELL'
'dominik grguric'
18.02.2010.
u 12:20

U aktualnoj sezoni rukometaši Karlovačke banke vjerojatno su najgledaniji hrvatski prvoligaš. Kažemo vjerojatno, jer HRS službenu statistiku ne vodi, no na temelju novinskih izvještaja iz ostalih gradova jasno je kako je "tu negdje" samo još Bjelovar.

U takvim okolnostima teško je odlučiti se na kritiku, no razloga za nju ipak ima. Ponajprije je riječ o ozračju na utakmicama, koje su nakratko uveličavali, a sada je doslovce "ubijaju" Karlovački bubnjari.

Sve češće okreću očima

Ta doista izvrsna skupina glazbenika drag je i spektakularan gost na brojnim gradskim manifestacijama, no kada ih ugledaju na rukometu Karlovčani sve češće - okreću očima. Jasno, krivnja je vjerojatno na organizatoru utakmica, a ne na glazbenicima, jer oni rade ono što je naručeno. Stvaranje nesnosne buke vrlo je korisno kad su u napadu gosti, ali vrlo iritantno kada napadaju domaći.

I sami rukometaši potvrdili su nam da na parketu ne čuju jedni druge i kako su se već žalili zbog te toga, ali nije se promijenilo ništa. Time se ubija i ozračje, jer na posljednjoj su se utakmici pojavili i Gademzi, koji nisu mogli navijanjem pomoći domaćim rukometašima, jer je svaki pokušaj "poklopila" buka bubnjeva.

Da to ne mora biti tako pokazivali su članovi puhačkog orkestra tijekom karlovačkih legendarnih rukometnih "devedesetih", kada su i te kako dobro motivirali, ali i pratili navijače.

Da ne bi bilo zabune, Karlovački bubnjari više su nego dobrodošli na rukometnim utakmicama.

Napuštena dobra praksa

No, doista je neshvatljivo da je prošlo već više od pola sezone, a da nisu dobili malo konkretnije upute o tome što se od njih zapravo traži.

Što se tiče broja gledatelja, Karlovačka je banka u samom vrhu, ali teško se oteti dojmu da bi dvorana mogla biti i punija, uz samo malo truda. Još početkom 80-ih godina, kada je RK Dubovac bio drugoligaš u bivšoj državi, postojala je praksa davanja besplatnih ulaznica karlovačkim osnovcima. Toga već godinama nema. Ako znamo da, uz to, nekoliko stotina klinaca pohađa rukometnu školu, nema sumnje da bi uz malo truda i suradnje s osnovnim školama ŠSD Mladost na svakoj utakmici mogla biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Upravo sada najbolji je trenutak za jaču akciju povratka gledatelja u dvoranu. Jer, tribine su sve punije, iako je klub objektivno nešto slabiji nego u proteklih nekoliko sezona. No, momčad, koju većinom čine Karlovčani, i velika borbenost, počeli su vraćati publiku. Rukometaši se čak mogu pohvaliti i da ih je u 12. kolu Dukat Premijer lige u dvoboju s Bjelovarom gledalo više Karlovčana nego susret nogometaša Karlovca i Međimurja!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije