NOGOMET - 1. HNL

Budemo li prvi, sa Zagrebom i u Europu

27.02.2002.
u 00:00

* Ako ću već ostati do kraja prvenstva, ne vidim razloga da ne ostanem u Zagrebu još nekoliko mjeseci i za Ligu prvaka

ZAGREB - Netko je, šaleći se, rekao o Ivici Oliću nakon Zagrebove pobjede nad Rijekom:

- Ivica je napadač, a nije postigao niti jedan pogodak; "samo" je dodavao lopte suigračima, koji su triput zatresli Rijekinu mrežu. Doista, što će Ivici pogoci? Ionako je već 16 puta bio strijelac! A još je prošlog ljeta, uoči prvenstvenoga početka, poželio da u Zagrebovoj majici, u cijeloj sezoni, postigne toliko...

- Rekao sam da bi bilo lijepo izjednačim li broj pogodaka s asistencijama - dobacio je Olić nasmijavši se.

Tren poslije, dodao je u ozbiljnom tonu:

- Koliko god moje asistencije bile dobre, ipak više volim pogotke. Ali, kad znaš da će tvoj suigrač biti strijelac, kad znaš da za takvo što imaš samo 50 posto šasni, a on (gotovo) sto posto, kako ga onda ne proigrati!

- Odakle vam ta silna snaga?

- Otkako sam došao u Zagreb, pa još i jedno razdoblje prije tog dolaska, nisam bio ozlijeđen. Tome je zacijelo pridonijelo i vježbanje s Igorom Jukićem, profesorom, na fleksibilnosti, pregibljivosti, tehnici, tako da nemam ozljeda, a izvrsno sam pripremljen.

- Mnogi su govorili da će Zagreb baš nakon ovozimskih priprema posustati, a vi ste, suprotno takvim prognozama, već u prvom proljetnom kolu zablistali!

- Trener Zlatko Cico Kranjčar izvrsno je posložio sastav, koji od početka igra jednako, otvoreno i napadački, a uza sve to i nadasve lijepo.

- Tko će vam u idućih 11 kola, koliko je ostalo do svršetka natjecanja za bodove, biti najveći konkurenti?

- Varteks i, svakako, Hajduk, Dinamo doduše ne otpisujem, ali njegov je zaostatak ipak najveći, pa su mu stoga i izgledi za naslov manji.

- Opterećuju li vas priče o vašem odlasku u inozemstvo?

- Pa, možda je bilo nekakvog opterećenja prije, ali sad kad je počelo prvenstvo, kad imamo šansu prvi put u Zagrebovoj povijesti osvojiti naslov prvaka, uopće ne razmišljam o tome.

- A o Ligi prvaka?

- Pa, kad bismo bili prvi, zašto ne, mogao bih ostati nekoliko mjeseci u Zagrebu i za to natjecanje.

- Bijeli anđeli, Zagrebova navijačka skupina, skladali su himnu u kojoj su i ovi stihovi: "Bijeli anđeli podignite glas, bez boksera i šaka mi imamo prvaka!". Na prvenstvenoj premijeri s Rijekom najbučniji su, drukajući za Zagreb, bili vaši Davorci...

- Doći će oni i u Osijek, na našu iduću utakmicu, a himnu još nisam čuo, no sigurno ću kasetu donijeti u rodni Davor. Što se pak posjeta na utakmici s Rijekom tiče, mislim da je hladnije vrijeme za to bilo krivo. Uvjeren sam da će s toplijim danima, doći i više gledatelja - završio je Olić.

B. Vukina

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije