UOČI US OPENA

Bura oko Sinnerovog doping skandala se ne stišava, evo što su rekli Alcaraz i Đoković

FILE PHOTO: Australian Open Winner Jannik Sinner Press Conference
REMO CASILLI/REUTERS
25.08.2024.
u 15:20

Nažalost, iako se radi o dečku bez ikakvog incidenta, Sinner će svakako dobivati negativne kritike nakon ovog Grand Slama, a i nakon mnogih slijedećih turnira, bio kriv za ovo ili ne

Sutra počinje posljednji Grand Slam sezone US Open, a najbolji tenisač svijeta Jannik Sinner i dalje je glavna teniska tema zbog nedavnog doping-skandala. Radi se o unošenju klostebola, doduše, kako kaže komisija, vrlo male i beskorisne količine, ali ipak dovoljne da teniski svijet eksplodira.

Talijan prolazi kroz period karijere koji nitko nije očekivao. Pod tolikim je psihičkim i medijskim pritiskom da je čak odlučio dati i otkaz fizioterapeutu koji se smatra glavnim krivcem zbog svega ovoga i koji je čak i sam sebe okrivio.

Nažalost, iako se radi o dečku bez ikakvog incidenta, Sinner će svakako dobivati negativne kritike nakon ovog Grand Slama, a i nakon mnogih slijedećih turnira, bio kriv za ovo ili ne. U slučaju poraza će ga ismijavati kako ni s dopingom ne može pobijediti, a ako osvoji trofej onda će mu govoriti kako ga ne bi osvojio bez dopinga. Njegovi najveći konkurenti Carlos Alcaraz i Novak Đoković obratili su se javnosti o ovom slučaju:

"To je jako osjetljiva i delikatna tema. Mislim da je u pozadini priče puno toga što ljudi ne znaju. Čak ni ja ne znam. Na kraju krajeva, jako je teško pričati o tome" kazao je Alcaraz pa nastavio:

"Bio je pozitivan, ali sigurno su mu s nekim razlogom, za kojeg ne znamo, dopustili da igra. Tako da ne mogu puno pričati o toj temi. Na kraju se pokazalo da je nevin i imat ćemo Jannika na turniru".

"Vjerujem u čist sport, ne znam puno o ovim stvarima. Siguran sam da ne znamo dosta toga, što se događa unutar momčadi i slično... Ali ako su dopustili Janniku da igra, sigurno su za to imali razlog. Kažu da je nevin, to je sve što znam i što mogu reći o tome", zaključio je osvajač četiri Grand Slama.

Đoković je očekivao ovakve reakcije teniskog svijeta s obzirom da ispada da pravila nisu ista za sve:

"Razumijem frustracije igrača zbog nedostatka dosljednosti. Vidimo nedostatak standardiziranih i jasnih protokola. Mogu razumjeti osjećaje mnogih igrača koji se pitaju tretiraju li se jednako. Mnogi tenisači imali su slične ili praktički jednake slučajeve, u kojima nisu imali isto rješenje".

Prije tri dana bio je obavljen ždrijeb za US Open te su se Sinner i Alcaraz ponovno našli na istoj strani ždrijeba, a prijeti im i Daniil Medvedev, dok Đoković kao glavnog suparnika prije potencijalnog finala ima Alexandra Zvereva. Jedini hrvatski predstavnik Borna Ćorić igrat će protiv Francuza Adriana Mannarina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije