NEOBIČAN RAZVOJ DOGAĐAJA

Češka se plasirala na Euro pa ostala bez izbornika: Dao otkaz nakon pobjede 3:0

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group E - Poland v Czech Republic
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
1/3
21.11.2023.
u 16:00

Na posljednjem Europskom prvenstvu Šilhavy je vodio Češku do četvrtfinala, ali je tijekom aktualnih kvalifikacija bio na čestom udaru tamošnje javnosti zbog, kako je predstavljeno, slabe igre i rezultata. Upravo je to naveo kao jedan od razloga za ostavku

U ponedjeljak je češka nogometna reprezentacija potvrdila plasman na Europsko prvenstvo iduće godine, ali je unatoč tome odmah nakon tog ostvarenja izbornik Jaroslav Šilhavy podnio ostavku na dužnost.

„Premda smo sada svi sretni i ostvarili smo dobar rezultat, već ranije sam imao dogovor s ljudima iz Češkog nogometnog saveza te sam odlučio napustiti mjesto izbornika“, rekao je nakon 3-0 pobjede protiv Moldavije 62-godišnji Šilhavy koji je bio izbornik Češke od 2018. godine.

GALERIJA 'Vatreni' dominantno došli do važne pobjede (2:0) i na korak do Eura! Debi Baturine i Pašalića

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group E - Poland v Czech Republic
1/48

Na posljednjem Europskom prvenstvu Šilhavy je vodio Češku do četvrtfinala, ali je tijekom aktualnih kvalifikacija bio na čestom udaru tamošnje javnosti zbog, kako je predstavljeno, slabe igre i rezultata. Navodeći razloge odlaska Šilhavy je spomenuo da je „pritisak bio ogroman“.

VEZANI ČLANCI:

Prije posljednje utakmice Šilhavy je bio u središtu pozornosti nakon što je odlučio trojicu reprezentativaca izbaciti iz momčadi. U pitanju su bili Coufal, Brabec i Kuchta, a razlog izbacivanja je njihov odlazak u noćni klub unatoč zabrani koju su imali.

VIDEO Dalić: 'Pjaca se ozlijedio, ostao sam na jednom napadaču. Zvat ću Belju'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije