HRVATSKI KUP

Četvrtoligaš gostuje na Rujevici. Evo kako je došlo do ove neočekivane odluke

Rijeka je na Opus Areni pobijedila Osijek sa 2-0
Foto: Borna jaksic/PIXSELL
1/2
12.09.2024.
u 20:40

Neretvanac na svom stadionu nije mogao ispuniti ni minimalne uvjete, čak su dobili koji dan više da ih ostvare, međutim nisu uspjeli ništa napraviti

Donesena je konačna presuda oko termina i lokacije odigravanja utakmice Hrvatskog nogometnog kupa između opuzenskog niželigaša Neretvanca i aktualnog doprvaka Rijeke. Nakon puno natezanja i promjena, odlučeno je da će se utakmica ipak odigrati na Rujevici 18. rujna.

Neretvanac na svom stadionu nije mogao ispuniti ni minimalne uvjete, čak su dobili koji dan više da ih ostvare, međutim nisu uspjeli ništa napraviti. Za organizaciju utakmice ponudili su se Split i Makarska, ali zbog financija ni to ne bi prošlo, pa je Rujevica preostala jedina opcija. Iz Neretvanca su izdali priopćenje:

GALERIJA Sjećate li se kada je Hajduk u derbiju Dinamu uzeo titulu? Ove trenutke rijetki još pamte

Rijeka je na Opus Areni pobijedila Osijek sa 2-0
1/27

"Poštovani članovi kluba, navijači! Kad smo prošli Bedem iz Ivankova i izvukli Rijeku, koja je trebala doći u Opuzen, nadali smo se i očekivali pravu sportsku i nogometnu feštu, baš poput dolaska Istre prije 8 godina. Nažalost, ispalo je drugačije. Unatoč sastancima, trudu i svakodnevnoj komunikaciji, naš klub nije mogao ispuniti sve ono što se od nas traži. Zbog zahtjeva za sigurnosne uvjete koje su pred nas i Grad Opuzen postavili MUP i zahtjeva vezanih za dolazak i prihvat gostujućih navijača, nismo bili u mogućnosti osigurati tražene uvjete niti financijski, niti vremenski. Utakmica je ocijenjena kao događaj visokog sigurnosnog rizika i potencijalan susret više navijačkih skupina.

"Svi traženi uvjeti iziskivali bi ogromne financijske izdatke, ali i građevinske, komunalne, logističke i bravarske radove, koje je praktično nemoguće izvršiti. Naš stadion jest takav kakav jest, trudimo se svakodnevno poboljšati ga, od travnjaka do zaštita na zidovima, no razina traženih sigurnosnih uvjeta za ovaj susret dovela bi u pitanje opstanak kluba. Nismo spremni žrtvovati opstojnost kluba zbog jedne utakmice". Utakmica će se tako igrati u srijedu na Rujevici u 18 i 30 uz prijenos na Max Sport kanalima.

VIDEO Gattuso nema press konferenciju prije Dinama. Razlog će potpuno razbjesniti navijače Hajduka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije