TENIS

Čilić nakon velike borbe u drugo kolo; ispale sve tri hrvatske predstavnice

Marin Čilić
Foto: PA/Pixsell
30.12.2013.
u 09:13

Prvi meč u novoj sezoni odigrale su i tri hrvatske tenisačice, Donna Vekić, Ajla Tomljanović i Petra Martić, ali sve tri su izgubile u prvom kolu WTA turnira u kineskom Shenzhenu.

Marin Čilić je pobjedom protiv Uzbekistanca Denisa Istomina sa 6:7 (3), 7:6 (5), 6:4 nakon dva sata i 24 minute igre izborio drugo kolo ATP turnira u Brisbaneu.

U prvom setu tek je svaki tenisač imao po jednu break loptu, ali Čilić svoju nije iskoristio u trećem gemu, a Istomin u desetom. Odlučivao je tie break, u kojem se boljim pokazao Uzbekistanac i sa 7:3 je uzeo prvi set.

I u drugom setu ista slika kao u prvom te je opet odlučivala 13. igra. Istomin je dobro krenuo i poveo 4:2, ali nakon toga mu je Marin prepustio samo jedan poen te je sa 7:5 dobio drugi set.

Prvi break dogodio se tek u devetom gemu trećeg seta, a napravio ga je hrvatski tenisač i to nakon što je u prethodnom gemu na svoj servis spasio break loptu. Nakon što je oduzeo servis Istominu, Čilić je bez problema dobio svoj servis gem, što je značilo i meč.

U drugom kolu igrat će protiv Grigora Dimitrova koji je sa 6:2, 6:3 bio bolji od Robina Haasea.

Ispale Vekić, Tomljanović i Martić

Prvi meč u novoj sezoni odigrale su i tri hrvatske tenisačice, Donna Vekić, Ajla Tomljanović i Petra Martić, ali sve tri su izgubile u prvom kolu WTA turnira u kineskom Shenzhenu.

Od Ajle Tomljanović je sa 3:6,4:6 bolja bila Njemica Anikke Beck. Čehinja Klara Zakopalova bila je prejaka za Donnu Vekić, završilo je 6:3, 7:5. Najbolji otpor pružila je Petra Martić, ali i ona ja kraju izgubila od Amerikanke Vanie King. Nakon dva sata i 20 minuta igre završilo je 7:5, 4:6, 6:3 za King.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije