Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNA PREDSTAVA

Crvena zvezda možda ostane bez finala, a za sve je "kriv" fenomenalni Hrvat

Foto: Instagram
1/3
12.06.2022.
u 15:15

Šteta je što nikad nije zaigrao profesionalnu košarku u Hrvatskoj, iako je 2001. rođen u Zagrebu. Visok je 208 centimetara, igra na poziciji krilnog centra, a kroz karijeru je nastupao za Bayern prije nego prelaska u Megu prošle godine.

Cibona i Zadar morali su u posljednjoj, petoj, utakmici serije finala prvenstva odlučivati o prvaku i nakon napete završnice ono je otišlo Zagrepčanima. Isto je bilo i s ABA ligom, u kojoj je Crvena zvezda nakon pete utakmice srušila Partizan, a sad joj se ista muka događa u polufinalu prvenstva Srbije protiv Mega Mozzarta.

Naime, iako je u trećoj utakmici Zvezda stigla do pobjede od 36 poena razlike, momčad Vladimira Jovanovića se probudila u četvrtoj pa pobijedila 77:70. Što je bitno jer igrač odluke bio je hrvatski košarkaš Matej Rudan.

Zabio je 18 poena, ali i pridodao tome nevjerojatnih 18 skokova te se bez ikakve dvojbe prometnuo u igrača utakmice. Prati ga i izbornik Damir Mulaomervić, kojem treba takva forma igrača za izvesti pravo malo čudo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

31.03.2022., Split - Utakmica 24. kola regionalne kosarkaske ABA lige Split - Mega. Karlo Zganec, Matej Rudan Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Šteta je što Rudan nije nikad zaigrao profesionalnu košarku u Hrvatskoj, iako je 2001. rođen u Zagrebu. Visok je 208 centimetara, igra na poziciji krilnog centra, a kroz karijeru je nastupao za Bayern prije nego prelaska u Megu prošle godine.

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
16:43 12.06.2022.

Prije nego prelaska?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije