PIŠE HRVOJE DELAČ

Dalić je vođa, general koji se ne odriče svojih ljudi. S Perišićem je povukao jedini logičan potez

Zagreb: Trening hrvatske reprezentacije uoči sutrašnje utakmice sa Španjolskom
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
05.09.2024.
u 07:00

Svi znamo da Perišić nije u najboljem stanju, nije to tajna, znamo i da je nakon svega što se dogodilo s Hajdukom psihički potonuo, ali baš zato je taj poziv trebao stići

Puno se bure, a potpuno nepotrebno, podiglo ovih dana oko pozivanja Ivana Perišića u reprezentaciju. Ova prva rečenica zvuči tako prokleto suludo već samo kad je se pročita. Istina je, Ivan Perišić trenutačno nema kluba, ali potez Zlatka Dalića jedini je ispravan. Napravljen je presedan, ali ako ga je netko zaslužio, onda je to upravo Perija. Dalić je taj potez povukao sasvim svjesno, vjerojatno mu ni u jednom trenutku nije bila opcija samo tako otpisati Perišića, a zasigurno je i razgovarao sa samim igračem. A ako je Ivan izrazio želju da bude na okupljanju, nakon svega što je dao za Hrvatsku, on ima pravo i "sam se pozvati".

Svi znamo da Perišić nije u najboljem stanju, nije to tajna, znamo i da je nakon svega što se dogodilo s Hajdukom psihički potonuo, ali baš zato je taj poziv trebao stići. Jer u najtežim trenucima najpotrebnija ti je podrška obitelji, a upravo je hrvatska reprezentacija godinama pod sloganom "obitelj" gradila najveće uspjehe u povijesti našeg nogometa. I nije razlog Dalićeva poziva Perišiću da ga se preko reprezentacije proda, jer o Ivanovim nogometnim kvalitetama cijeli svijet zna sve, baš kao i o njegovu stanju kada je u pitanju ozljeda. Zlatko je uz jednog od svojih najboljih igrača stao jer je pravi vođa, general koji se ne odriče svojih ljudi tek tako. Nakon toliko zajedničkih bitki, logično je da je stao uz svojeg vojnika. A Perišić je nakon 134 nastupa, 33 pogotka (uz Mandžukića drugi najbolji strijelac) i tri medalje (srebro i bronca sa SP-a i srebro iz Lige nacija) to itekako zaslužio.

U preispitivanju ove odluke neki su otišli toliko daleko da su govorili: "Eto, pogledajte kako Piksi u Srbiju nije zvao Kostića jer nema klub." Na to se samo može reći: "Zbilja? S njima nas uspoređujete? Pa zbog takvih stvari mi i imamo kult reprezentacije i obiteljske odnose koji nam donose rezultate, a oni se posvade na svakom okupljanju."

I za kraj, Perišić je i s "jednom nogom" jedan od naših najboljih igrača, a ako u ovom trenutku ima boljih i spremnijih, Dalić će ih poslati na teren. A Perišić, koji se više od jednog desetljeća uvijek nesebično stavljao na raspolaganje vatrenima, opet će se osjetiti poželjnim, odraditi nekoliko treninga i dobiti zasluženi reset u glavi. I zbog toga je polemiziranje oko njegova poziva izvan svake pameti.

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

Zagreb: Trening hrvatske reprezentacije uoči sutrašnje utakmice sa Španjolskom
1/22

Komentara 9

Avatar Asterix
Asterix
08:30 05.09.2024.

I Šuker je zaslužan igrač. Razmišlja li Dalić o njemu?

RO
Roko
08:35 05.09.2024.

Meni je žao Dalića, jer sada jako griješi. On odaje priznanje starim igračima, koji su to stvarno zaslužili, ali to priznanje je trebao obaviti na neki drugi način, a ne pozivanjem da i dalje igraju. Pogledajte Španjolsku. Sve igrače su promijenili i doveli mlade, a oni suvereno osvoje europsko prvenstvo. Danas nam slijedi potvrda ovoga što sam napisao. Ne mislim konkretno ni na jednog igrača, ali neki njihovi vršnjaci su shvatili i povukli se te olakšali Daliću daljnji rad. Imamo mladih, dobrih igrača i već odavno je došlo njihovo vrijeme.

LA
LaleLaci
08:00 05.09.2024.

Isti taj "general" Dalić svojedobno je ozjavio: "Zvat ću samo one spremne, koji igraju u svojim klubovima!" A onda vodi na EURO povrijeđenog Vlašića za kog su i laici vidjeli da ne mogu. Pa vodi nedovoljno oporavljenog Perišića koji nije odigrao ozbiljnu utakmicu već godinu dana. E, moj generale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije