VAPI ZA PRILIKOM

Daliću je bio nezamjenjiv, bez njega nije bilo moguće zamisliti Hrvatsku. Sada je u očajnoj poziciji

Na veselje najmlađih okupila se reprezentacija u Zagrebu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
14.10.2024.
u 10:57

U zadnjih šest utakmica hrvatske reprezentacije odigrao je svega 20 minuta

Pomalo ispod radara pored utakmice Hrvatske i Škotske koja se u subotu odigrala na Maksimiru prošla je informacija koja govori puno... Pobjeda vatrenih od 2:1 i siguran put prema četvrtfinalu u Ligi nacija te mjestu među prvim nositeljima na skorašnjem ždrijebu kvalifikacija za SP 2026. prekriva podatak o prekobrojnom za utakmicu protiv Škota.

Izbornik Zlatko Dalić na popis je ovoga listopada stavio 25 igrača, a nije bilo Matea Kovaćića koji je opravdano odsutan zbog privatnih razloga. Tako je na tribinama, dakle izvan zapisnika za susret sa Škotskom ostao samo jedan igrač "viška". U zapisniku ima mjesta za 23 igrača (11 na terenu i 12 na klupi), a onaj 24. je bio - Luka Ivanušec.

U zadnjih šest utakmica hrvatske reprezentacije Ivanušec je odigrao svega 20 minuta. Ove sezone u nizozemskom Feyenoordu također igra jako malo, pa je u pet nastupa u svim natjecanjima skupio samo 127 minuta. Još prošle sezone bio je nezamjenjiv, igrao je i na završnici Lige nacija, a onda se sve promijenilo.

Ozljeda ga je usporila, a od tada ne igra u kontinuitetu niti u svom klubu. Za vjerovati je da će Ivanušec potražiti neke druge klupske opcije već na zimu, budući da novi trener Brian Priske na njega gotovo uopće ne računa. To bi svakako bilo dobro i za Hrvatsku, jer igrač kvaliteta Luke Ivanušeca prijeko je potreban vatrenima u misiji plasmana na SP 2026. godine.

FOTO Ovako je Zlatko Dalić izgledao prije 18 godina, izbornik vatrenih dosta se promijenio

Na veselje najmlađih okupila se reprezentacija u Zagrebu
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije