PRVI KORAK

Prvi hrvatski predstavnik u Parizu obavio sjajan posao. Martin je u četvrtfinalu

Rowing - Men's Single Sculls Heats
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/2
27.07.2024.
u 09:41

Za 36-godišnjeg Martina ovo su četvrte olimpijske igre, a do sada je osvojio tri medalje - 2012 je u Londonu osvojio srebro s četvercem, 2016. u Rio de Janeiru srebro u samcu i i 2021. u Tokiju broncu

Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u subotu u četvrtfinale samca na Olimpijskim igrama u Parizu. On je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bio drugi  s vremenom  6:54.83, dok je najbrži bio Rumunj Mihai Chiruta (6:51.51), s Litvanac Giadrius Bieliauskas treći (7:00.96). 

Za 36-godišnjeg Martina ovo su četvrte olimpijske igre, a do sada je osvojio tri medalje - 2012 je u Londonu osvojio srebro s četvercem, 2016. u Rio de Janeiru srebro u samcu i i 2021. u Tokiju broncu također u samcu. Četvrfinale je na raspredu u ponedjeljak. 

"Drago mi je što znam gdje sam sad. Ubijala me neizvjesnost od zadnje regate do sad. Znao sam da napredujem, ali ne i koliko. Zadovoljan sam početkom utrke i prijelaznom u sredinu. Ništa se nisam čuvao, tiskao sam se koliko je išlo. Pokušao sam stisnuti Rumunja, vidjeti kako diše, ali vidim da diše. Trebat ću doraditi nastup kako bih ga dobio. Zadovoljan sam, dobro sam se oporavio. Za tri dana je iduća utrka, četvrtfinale. Sad je već bila ozbiljna borba, ali nema više laganih utrka, ovo su Olimpijske igre. Nadam se da će vrijeme biti malo ljepše, iako ni ovo nije loše. Idemo utrku po utrku. Igre uvijek izvuku postotak više koji se negdje skriva. Kako se finale bliži, taj je postotak viši. Još imam nešto baruta u rezervi kako bih eksplodirao kad će trebati. Sada sam procijenio da za to nije bilo potrebe", rekao je Martin za HRT nakon utakmice.

Rowing - Men's Single Sculls Heats
1/12

Što se veslanja tiče, u 11.40 sati na regatno jezero će braća Anton i Patrik Lončarić u dvojcu na pariće.Tri najbolja iz kvalifikacijske skupine prolaze u polufinale. Braća Lončarić sudjeluju u drugoj grupi u kojoj su na startu tek četiri posade, pa ni u ovom slučaju ne bi trebalo biti problema. Dvije kvalifikacijske vožnje u samcima kod kajakaša imat će naš Matija Marinić, točnije u 15 i u 17.10 sati. U polufinale će se plasirati najboljih 16, od ukupno 20 sudionika.

11.00 → GIMNASTIKA (preča, kvalifikacije) - Tin Srbić
11.00 → GIMNASTIKA (preskok, parter, kvalifikacije) - Aurel Benović
11.40 → VESLANJE (dvojac na pariće, kvalifikacije) - braća Lončarić
12.00 → TENIS (1. kolo): Mektić/Pavić - Koepfer/Struff (1. meč dana, teren 11)
12.00 → TENIS (1. kolo): Petra Martić - Cristina Bucsa (1. meč dana, teren 13) 
14.00 → RUKOMET (skupina A, 1. kolo): Hrvatska - Japan
15.00 i 17.10 → KANU (slalom, C-1, kvalifikacije) - Matija Marinić (dvije vožnje)
20.45 → STOLNI TENIS (singl, 2. kolo): Tomislav Pucar - Mehdi Bouloussa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije