U LOŠOJ POZICIJI

FOTO Posljednja skupina navijača izašla pred sud: Uskoro će doznati što im slijedi

Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
Foto: KT
1/10
13.08.2023.
u 09:59

Na slučaj se osvrnuo i predsjednik Zoran Milanović koji je stava da zadržani trebaju biti samo osumnjičeni, a ostali pušteni. Analiza uzoraka DNK uzetih od osumnjičenih i njihova usporedba s tragovima pronađenima na tijelu žrtve trebala bi početi danas

Nedjelja je treći dan ispitivanja navijača uhićenih zbog sukoba u Ateni koji su se dogodili u noći s ponedjeljka na utorak ovoga tjedna. Uhićeno ih je ukupno 105, a svih 70 koji su do sada izašli pred suca određena je mjera istražnog zatvora. Danas se pred sudom pojavilo posljednjih 35 osumnjičenih. Došli su u pratnji policije, prekrivenih lica.

Posebna je pozornost usmjerena na ubojstvo 29-godišnjeg navijača AEK-a. Policija je identificirala pet glavnih osumnjičenika, među kojima su jedan Hrvat, jedan Albanac i tri Grka. Svi osumnjičeni su se za sada izjasnili kako se ne smatraju krivima i dali svoje viđenje događaja. U međuvremenu je održan pogreb ubijenog.

GALERIJA Posljednja skupina uhićenih izašla pred sud u Ateni

Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
1/10

 

Odvjetnici su najavili kako je vjerojatno da će svi biti poslani u pritvor i oštro kritizirali grčko pravosuđe, ali i medije koji šire vrlo iskrivljenu i agresivnu sliku, ne samo događaja, već i Hrvatske. Jedan od odvjetnika je najavio kako će zbog "osvetoljubivosti i predrasuda" tražiti smjenu suca. Roditelji uhićenih tražili su od predsjednika i nadležnih ministarstava da pomognu.

VEZANI ČLANCI:

Na slučaj se osvrnuo i predsjednik Zoran Milanović koji je stava da zadržani trebaju biti samo osumnjičeni, a ostali pušteni. Analiza uzoraka DNK uzetih od osumnjičenih i njihova usporedba s tragovima pronađenima na tijelu žrtve trebala bi početi danas i pomoći policiji u daljnjem postupanju u nastojanjima da identificiraju počinitelja.

VIDEO Grci: Otkriven uzrok i točno vrijeme smrti grčkog navijača. Našao se među sukobljenim huliganima

Komentara 11

Avatar bozijo
bozijo
10:42 13.08.2023.

Sada će Grci odraditi ono što su SOA,MUP i pravosuđe trebali davno.Čiji su ovo navijači,pa njih uopće ne zanima utakmica već pravljenje nereda."Navijači" a svuda sramote Hrvatsku i klub,kojem uzimaju milijune iz blagajne i izbacuju ga iz Lige prvaka.Dajte.Par stotinaa nadobudnih mladaca koje vode "vođe navijača" pod nečijim zapovjedništvom.Uopće se ne bih začudio da "vođe navijača" iz BBB-a i Torcide imaju istog šefa.Vrijeme je da se društvo pozabavi ovim oblikom terorizma i jasno ne locira,identificira i procesuira "vođe navijača".ps Navodno su vođe već u Italiji,ako ne i Zagrebu,a vojska će im upoznati grćke zatvore iz prve ruke.

AR
Archangel711
09:59 13.08.2023.

Pokažite lica junačine, što se skrivate. Sve veliki ratnici u skupini a pojedinačno ko mali miševi. Pljuc

ZP
Zabranjen pristup
10:42 13.08.2023.

Kad nije u stanju domace pravosudje,grcko ce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije