DANSKA

Danci do naslova neće, ali kriju najveću mladu zvijezdu

Nicklas Bendtner
Reuters
16.05.2012.
u 08:48

Odavno više nema braće Laudrup i Petera Schmeichela, ali Danci vjeruju da je Eriksen dragulj koji će ih naslijediti

Danci sigurno ne bi imali ništa protiv da se ponovi bajkovita priča iz 1992. godine. Tada je Danska, iako se nije plasirala na Euro u Švedskoj, bila pozvana kao zamjena za suspendiranu Jugoslaviju. Izbornik Richard Moller-Nielsen taman se spremao obnavljati kuhinju, ali je uspio skupiti igrače, koji su se već razišli po toplim europskim plažama, i u svega dva tjedna pripremiti momčad koja je osvojila naslov prvaka Europe. Danas ovakvo nešto u danskom slučaju zvuči tek kao običan san. Ždrijeb ih nije mazio te je teško vjerovati da danski “patuljci” mogu napraviti nešto više od časne borbe protiv ostalih “divova” u skupini. Doduše, jedna stvar u danskim navijačima ipak budi nadu u moguće iznenađenje: tijekom kvalifikacija već su jednom bili bolji od Portugalaca. Ponove li uspjeh, to ipak neće biti dovoljno za prolaz u drugi krug natjecanja, ali će im sigurno dati krila da pokušaju skinuti još jedan “skalp”.

Na Euru sve će oči biti uprte u dvojicu mladih danskih zvijezda, Arsenalova napadača Bendtnera i Ajaxova ofenzivnog veznjaka Eriksena. Danci njeguju tipični skandinavski nogomet s puno čvrstine i ne previše ljepote u igri. Jedini koji se “ne uklapa” u takvu igru upravo je Eriksen, koga svi gledaju kao nasljednika legendarnog Michaela Laudrupa. A upravo je Laudrup Dansku prije točno 20 godina vodio do najvećeg nogometnog slavlja u povijesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije