PROPUŠTA LIGU PRVAKA

Dani Olmo se ozlijedio uoči Lige prvaka! Španjolci otkrivaju težinu povrede

LaLiga - Girona v FC Barcelona
Foto: ALBERT GEA/REUTERS
1/4
16.09.2024.
u 09:04

Trebao bi preskočiti utakmicu Lige prvaka i odmarati sedam do deset dana, no obzirom na Barceloninu formu ove sezone može se nadati još brojnim velikim europskim utakmicama

Bivši igrač Dinama i najnovija zvijezda Barcelone Dani Olmo, morat će propustiti utakmicu Barcelone i Monaca u prvome kolu nove sezone Lige prvaka. Susret je na rasporedu u četvrtak, no zbog ozljede koju je zaradio tijekom susreta petoga kola La Lige protiv Girone. Barcelona je zadržala stopostotni učinak ove sezone i rezutltatom 4:1 svladala manji katalonski klub koji je bio veliko iznenađenje u prethodnoj sezoni španjolskog prvenstva.

Barcelona je golijadu započela pogotkom Laminea Yamala u 30. minuti susreta. Mladi ofenzivac je sedam minuta kasnije zabio još jedan pogodak za 2:0 na poluvremenu. Svega dvije minute nakon otvaranja drugog dijela, zabio je Dani Olmo, svoj treći pogodak u tri utakmice koje je ove sezone odigrao u Barcinom dresu, no zbog bolova u desnome koljenu bio je prisiljen napustiti teren u 61. minuti. Nakon toga se u srijelce za 4:0 upisao Pedri, a u 80. minuti je konačan rezultat postavio Gironin Cristhian Stuani.

Prema pisanju španjolskih medija kod Olma je riječ o preopterećenju tetiva u koljenu, no dodaju kako Barcelonin stručni tim ne želi riskirati sa sjajno raspoloženim i uigranim Olmom kojeg su doveli ljetos iz Leipziga za 55 milijuna eura. Trebao bi preskočiti utakmicu Lige prvaka i odmarati sedam do deset dana, no ne mora brinuti pošto velikih susreta poput onog protiv Bayerna, Borussije, Benfice i Atalante neće izostati, a obzirom na formu koju pokazuje Barcelna može gajiti europske aspiracije.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

LaLiga - Girona v FC Barcelona
1/19

Olmo je pažnju privlačio sjajnim igrama u dresu RB Leipziga, a posebno je pozornost svijeta na sebe svrnuo ključnom ulogom koju je odigrao u osvajanju naslova prvaka Europe sa španjolskom reprezentacijom. Olmo je kao mladić došao u Dinamo iz Barcelonine nogometne akademije, a više je puta isticao kako se u dresu hrvatskog prava izgradio kao igrač i osoba. U Zagreb je s obitelji iz rodne mu Katalonije stigao kada mu je bilo tek 16 godina.

"Želio sam biti dio sportskog projekta i Dinamo mi je to omogućio. Kada napustiš Barcelonu, nije sve savršeno. U Hrvatskoj sam to shvatio. Ali, tamo sam postao čovjek, na terenu i izvan njega. Nogomet može pomoći na razne načine. Mi nogometaši smo utjecajne osobe, iako ponekad ne razmišljamo tako. Želio sam pomoći u Hrvatskoj. Na mene su najviše utjecali ljudi koji su tamo proživjeli rat. Među njima je bilo i nogometaša. Neki nisu imali ruku ili nogu. Govorim o klupskim legendama", rekao je u DAZN-ovom dokumentarcu Come On Futbol.

VIDEO Gvardiol je postao nezamjenjiv za City: 'Kada je on ušao više nisu imali problema'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije