SJAJNO TRŽENJE

Dinamo je na transferima zaradio astronomske iznose! Nalaze se u Top 10 klubova Europe

Villarreal: Dinamo izgubio od Villarreala rezultatom 2:1
Foto: PIXSELL
1/3
13.09.2024.
u 14:00

Najveće su gubitke ostvarili United i Chelsea koji su u deficitu 1.3 milijardi, odnosno 1.2 milijardi eura. Treći je na toj listi gubitnika francuski prvak Paris Saint-Germain s minusom u visini od 991 milijuna eura

Prema izvješću Međunarodnog centra za sportska istraživanja (CIES), portugalski su prvoligaši zaradili najviše na transferima igrača u periodu od 2015. godine do 2024. godine. Prema njihovim podacima, klubovi iz prvog razreda tamošnjeg nogometa ostvarili su profit od golemih 2.34 milijardi eura. Na drugome ih mjestu slijedi Championship sa zaradom od čak 1.5 milijardi eura.

Među portugalskim velikanima, najviše je od prodaje svojih igrača profitirala Benfica iz Lisabona. Tijekom analiziranog razdoblja zaradila je čak 816 milijuna eura. Iza Benfice nalaze se Ajax i Red Bull Salzburg čija je zarada iznosila 473 milijuna, odnosno 401 milijun eura. Na devetom se mjestu našao Dinamo sa zaradom od 255 milijuna eura.

GALERIJA Brojna slavna lica na pogrebu legendarnog trenera. Pogledajte tko je sve ispratio Erikssona

Villarreal: Dinamo izgubio od Villarreala rezultatom 2:1
1/20

CIES je napravio i analizu potrošnje u istome vremenskom razdoblju. Daleko je najviše, a prema rezultatima uz nezavidni učinak, trošio Chelsea. Londonski plavi su u devet godina uložili masivnih 2.78 milijardi eura u kupovinu igrača. Na drugome je mjestu Manchester City s potrošenih 1.96 milijardi, a prati ih gradski rival United s 1.95 milijardi.

Najveće su gubitke ostvarili United i Chelsea koji su u deficitu 1.3 milijardi, odnosno 1.2 milijardi eura. Treći je na toj listi gubitnika francuski prvak Paris Saint-Germain s minusom u visini od 991 milijuna eura. Engleski su klubovi u analiziranom razdoblju u pojačanja uložili 23 milijarde eura. Prate ih talijanski s 10.08 milijardi, a treći su Španjolci s uloženih 7.94 milijardi eura.

VIDEO Bivši igrač Dinama i Hajduka: 'Livaja je opasan, ali Hajduk je puno slabiji od Dinama'

Komentara 1

OS
osijek68
15:01 13.09.2024.

Lol kmece da im grad I drzava naprave stadion! Sta ne kupe gradjevinsko zemljiste i grade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije