NEUGODNA VEČER

Dinamo je pretrpio najteži europski poraz u povijesti. I postao prva momčad koja je u skupini LP primila 9 komada

Champions League - Bayern Munich v GNK Dinamo Zagreb
Foto: Angelika Warmuth/REUTERS
1/6
17.09.2024.
u 22:54

Dinamo je prva momčad koja je primila devet golova u skupini Lige prvaka.

Dinamo je na otvaranju ovogodišnje Lige prvaka pretrpio težak poraz. Plavi su na gostovanju kod Bayerna na Allianz Areni izgubili s 9:2 što im je najteži europski poraz u povijesti.

Dinamo je do sada najteže nastradao od Lyona u Ligi prvaka 2011. godine. Tada je bilo 7:1. Uz to, Dinamo je prva momčad koja je primila devet golova u skupini Lige prvaka.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatski prvak teško je nastradao od Bayerna 2015. (5:0), od Reala 2011. (6:2), od PAOK-a 2024. (5:1), od Salzburga 2014. (5:1)... No, još se nikad nije dogodilo da netko u Europi razbije Dinamo sa sedam golova razlike.

U drugom kolu Dinamo će 2. listopada ugostiti Monaco, potom slijede dva gostovanja u Salzburgu (23. listopada) i Bratislavi protiv Slovana (5. studenog). U petom kolu plavi će ugostiti Borussiju Dortmund 27. studenog, a zatim 10. prosinca i Celtic. Potom putuju u London na noge Arsenala 22. siječnja, a natjecanje u ligi završavaju 29. siječnja domaćim susretom protiv Milana.

Champions League - Bayern Munich v GNK Dinamo Zagreb
1/10

Osam najboljih momčadi iz lige idu direktno u osminu finala. Klubovi plasirani od 9. do 24. mjesta razigravat će u nokaut-sistemu na dvije utakmice za plasmane u osminu finala, dok klubovi od 25. do 36. mjesta ispadaju.

Za Bayern je ovo 28. sudjelovanje u elitnom natjecanju Starog kontinenta, samo Real i Barcelona imaju više, po 29 puta, dok su plavi deveti put u Ligi prvaka.

Ključne riječi

Komentara 14

VI
Vivian
23:18 17.09.2024.

Dobro je da nisu zadrzali ime "Croatia" !

SA
Satnik1111
23:21 17.09.2024.

Za ovo netko mora odgovarati.

J1
JesusNavas_16
00:13 18.09.2024.

Ne znam čemu toliko "čuđenje"? Bayern je pred koji dan razbio Kiel 6:1 ( Kiel je zadnji u Bundesligi a Bundesluga je ipak 3 klase iznad HNLa). Sve osim visoke pobjede Bayerna bilo bi čudo.Ok,nada bila da će Dinamo izgubiti sa 3-4 razlke no ovo je neugodna realnost.Koliko je budžet Bayerna koliki Dinama? Koliko vrijedi Bayern koliko Dinamo? Dinamo kao i svi naši klubovi prodaju najbolje svoje igrače iz škole još kao brli mlade juniore.Da bi preživjeli.A tako se ne gradi klub za LP ili Euroligu.Jednostavno Dinamo ( ni bilo koji balkanski klub) nema ni približno budžet da napravi bilo što u LP pa ni Euroligi.Nogomet ovog ranga nema veze sa romantizmom i "talentom" več samo isključivo novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije