Željko Petrović

'Dinamo treba zaustaviti De Zeuwa i Suareza'

'za sport.....21. 10. 2009. zracna luka/Dinamoi odlazi u Amsterdam na utakmicu 3. kola Europske lige protiv Ajaxa/zdravko mamic Photo: Zeljko Hladika/Vecernji list'
'Zeljko Hladika/Vecernji list'
22.10.2009.
u 07:58

Nekadašnji asistent Ajaxova trenera Martina Jola, za vrijeme mandata u HSV-u, Željko Petrović (44), savjetuje Krunu Jurčića.

– Ne dopusti da se obrana povuče bliže od 30 metara od vlastitoga gola, ne daj da te Ajax pritisne i nametne svoju igru, jer će te "zadaviti"! – kaže bivši Dinamov igrač (1990.-1991.), koji Ajax ima u malom prstu.

Ajax u nizozemskom prvenstvu izgleda vrlo moćno?

– Nisu imali dostojnoga suparnika pa uglavnom uvjerljivo pobjeđuju. Ali, kada su naletjeli na jaki PSV, odmah su poraženi. U Europi nisu uvjerljivi.

Kakav je Jol trener?

– Strog, ali ne diktator. Ali, tu strogoću ne nameće "balkanski", vikanjem na igrače i psovanjem.

Koji je ključ Dinamova uspjeha?

– Dinamo mora biti hrabar i čvrsto se i odlučno postaviti kao u Temišvaru. A da se zakoči Ajaxovu igru, neophodno je zaustaviti glavnoga veznoga igrača De Zeuwa i najopasniju špicu Suareza. Oni su motori momčadi. Također, potrebno je stalno igrački pritiskati dvojicu mladih belgijskih stopera, Vertonghena (22) i Alderweirelda (20), natjerati ih da vode igru. Ako ih se prisili na duge lopte, to Ajaxu nikako ne odgovara, a publika postaje nervozna i nestrpljiva. Jer, to onda nije tipični Ajax.

Kakvim vam se čini Dinamo?

– Mnogo slabiji nego prije dvije godine kada je pobijedio u Amsterdamu, ali s dvojicom izvrsnih igrača, Badeljom i Mandžukićem. Marija smo željeli dovesti u HSV dok smo Jol i ja ondje radili. O Dinamu ipak sve najbolje – kazao je Petrović, kojega su nizozemski novinari tražili analizu Dinamove igre, te pikanterije o Zdravku Mamiću.

– Nikada ne bih Nizozemcima otkrio ništa o Dinamu, a Zdravka su pokušali ocrniti nazivajući ga diktatorom. Nisam to dopustio, jer zahvaljujući njemu, Dinamo je ostao zdrav klub – zaključio je crnogorski stručnjak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije