Modrić je maestro!

Drpić: Sina nogomet ne zanima, umjetnička je duša na mamu Nives

Dino Drpić
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/6
21.12.2017.
u 22:50

– Od pobjede nad Hajdukom, posebno na Poljudu, nije bilo veće sreće. Odigrao sam 21 derbi. Mislim da više od mene ima samo Mikić – istaknuo je Dino.

Dino Drpić, nekadašnji sjajni stoper zagrebačkog Dinama, ali i drugih brojnih klubova, nije puno dvojio tko je najbolji hrvatski nogometaš u 2017. godini.

– Maestro. Luka je jednostavno bez konkurencije – rekao je Dino, a onda ukratko rekao o svakom igraču svog izbora.

Mandžukić je bio nezamjenjiv gdje god je igrao. Malo je igrača koji su igrali u tako jakim ligama i velikim klubovima. On je moderan napadač kojeg bi svaki ozbiljan trener htio u svoj momčadi. Jednom riječju as. Ćorluka je s 18 bio miran kako neki nisu ni s 30 godina. On je trenutačno naš najkompletniji, a samim time i najbolji obrambeni igrač. Šteta što nije igrao u nekom od najvećih europskih klubova. Mateo Kovačić je strašan potencijal koji još uvijek nije blizu svog maksimuma. Nijedan od naših igrača ne može napraviti višak kao što on to može – rekao je Drpić.

Dino Drpić
1/12

Na petom mjestu je Kramarić...

– On je igrač čije vrijeme tek dolazi. Milan Badelj ulazio je u momčad Dinama kada sam ja već odlazio i ubrzo je postao kapetan, što sigurno nije slučajno. U Italiji je samo potvrdio svoje kvalitete, zna sve o nogometu. Ivan Rakitić možda bi mogao biti rangiran bolje na ovoj listi, ali ne kod mene. Na osmo mjesto stavio sam Vidu koji je jedan od naših najsrčanijih igrača. Njemu je svaka utakmica ista i na njega svaki trener može računati 100 posto.

Uvijek gušt protiv Hajduka

Odmah do njega je Vrsaljko, dečko koji ima strašne fizičke predispozicije. I na kraju Pjaca. On je budućnost našeg nogometa – rekao je Drpić.

S obzirom na to da je stanovao 200 metara od nogometnog igrališta na Savici nije bilo čudno što je Drpiću nogomet oduvijek bio sport broj jedan. Krenuo je u podmlatku Chromosa, no njegove dobre igre ubrzo su ga odvele u Dinamo.

– Nekad je bila situacija takva da su svi dečki iz razreda išli na nogomet. Na ulici ste mogli vidjeti samo dečke koji se prešetavaju sa sportskim torbama odlazeći s treninga na trening. Danas u razredu mog 12-godišnjeg sina Leonea samo jedan dečko trenira nogomet dok se ostali zabavljaju uz videoigrice.

Hoće li Leone biti nogometaš?

– Ne, nogomet ga ne zanima. On je više umjetnička duša, na mamu Nives – istaknuo je Dino.

U prvoj momčadi Dinama igrao je osam godina, utakmice protiv Hajduka bile su mu najveći gušt.

– Istina, od pobjede nad Hajdukom, posebno na Poljudu, nije bilo veće sreće. Odigrao sam 21 derbi. Mislim da više od mene ima samo Mikić – istaknuo je Dino.

Nakon Dinama otišao je u Karlsruhe, zatim u grčki AEK, pa u Ukrajinu, u klub Volin. Nova destinacija bila je Rijeka, 2012. godine. Onda se dogodio jedan kratak izlet u Bruneje, a potom četiri godine nije nigdje igrao.

Idem u trenere....

– Jednostavno nije bilo pravih ponuda. Trenirao sam svaki dan održavajući formu i čekajući ponudu. Imao sam puno više vremena da se družim sa sinom i kćeri – rekao je.

Ovo ljeto prošao je kompletne pripreme s Kustošijom, novim drugoligašem.

– U klubu su mi govorili da ćemo se oko novca dogovoriti kad počne sezona. I tako ja na konačni razgovor dođem dva dana prije puta u Split gdje smo trebali igrati protiv druge momčadi Hajduka. Na kraju se nismo dogovorili.

Znači još uvijek, u 36. godini, razmišljate o nekoj ponudi za igranje?

– Više razmišljam da u svibnju sljedeće godine upišem školu za trenera.

Za Hrvatsku ste odigrali samo jednu utakmicu.

– Nažalost, samo jednu. Imao sam prejaku konkurenciju na stoperskim mjestima. Tu su bili Robert Kovač i Josip Šimunić.

Što može Hrvatska na Svjetskom prvenstvu?

– Mislim da možemo napraviti puno. Imamo odličnu generaciju. Samo da se ne dogodi neki kiks kao što se dogodio mojoj generaciji U-18 i U-21. U toj mojoj generaciji igrali su Petrić, Kranjčar, Eduardo, Srna, Ješe, Pranjić, Carević, na vratima Šarlija. Bili smo na dva EP-a osmi – zaključio je Drpić. 

Drpićev izbor:

1. Luka Modrić (Real) 10

2. Mario Mandžukić (Juventus) 9

3. Vedran Ćorluka (Lokomotiv) 8

4. Mateo Kovačić (Real) 7

5. Andrej Kramarić (Hoffenheim) 6

6. Milan Badelj (Fiorentina) 5

7. Ivan Rakitić (Barcelona) 4

8. Domagoj Vida (Dinamo Kijev) 3

9. Šime Vrsaljko (Atletico) 2

10. Marko Pjaca (Juventus) 1

Komentara 26

MA
maziko
23:33 21.12.2017.

Unmetnicka dusa na mamu, hahahahah, bolji vic nisam zadugo cuo.

Avatar MEFISTO
MEFISTO
08:45 22.12.2017.

Pa dabome da je "umetnica", jer umeću joj svi koji žele...

Avatar kaznitelj
kaznitelj
12:06 22.12.2017.

Taj Dino mi je oduvijek bio antipatičan ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije