IZJAVA

Đuro Prosinečki: Molimo Ćiru da se vrati!

15.01.2002.
u 00:00

* Nadam se da će ova odluka suda spriječiti stečaj, a pitanje je kako bi tada Dinamo uopće poslovao - kaže odvjetnica Lazović

ZAGREB - Odvjetnica i otac Roberta Prosinečkog jučer su novinarima predočili rješenje zagrebačkog Općinskog suda o blokadi Dinamova računa. Naime, još 9. siječnja predsjednica sudskog vijeća Morena Šporčić-Beti zabranila je Dinamu raspolaganje novcem na žiro-računu ZAP-a Zagreb na Ravnicama u iznosu od 792.502 eura, dok radni spor Prosinečkog i Dinama ne bude pravomoćno završen ili do druge odluke suda. Protiv tog rješenja nema posebne žalbe niti prigovora.

- Dinamov račun je od petka u 14 sati blokiran, i to ne samo zbog ovog rješenja, nego i zbog rješenja zagrebačkog Trgovačkog suda, u vezi spora s Croatijom osiguranjem, koje je stupilo na snagu isti dan. U našem slučaju, sud je uvažio naš ponovljeni prijedlog za donošenje tzv. privremene mjere, čime je sada zabranjeno Dinamu da do kraja spora raspolaže iznosom koji tražimo. Za nas to znači sigurnost - rekla je odvjetnica Gordana Lazović.

Potom se osvrnula na izjavu Dinamova predsjednika Barišića u jučerašnjem Večernjaku:

- Ako "nema pojma" tko sam ja, znači da ne poznaje situaciju, jer je Dinamo s Robertom dvije godine pregovarao prije nego što smo bili prisiljeni tužiti ga. Dinamo je sigurno dobio rješenje o blokadi isti dan kad i mi, iako njegovi čelnici, kako piše u medijima, tvrde da ništa ne znaju! Damir Vrbanović kaže da će tražiti izuzeće sutkinje Šporčić, hoće li tražiti i izuzeće sudaca Trgovačkog suda? Uostalom, mogao bi Vrbanović tražiti mnoga izuzeća, ako i drugi krenu po svoju plaću - rekla je odvjetnica.

Gordana Lazović je u nastavku izjavila da Dinamov prijedlog za "prebijanje dugovanja" time što je od Prosinečkog zatražio da mu vrati pozajmice, a zapravo zarađene plaće, ne dolazi u obzir, jer je to različita pravna osnova. Dinamo bi jedino mogao podnijeti posebnu tužbu, ali tada bi njegovi čelnici priznali nezakonito poslovanje, jer plaće nisu smjeli isplaćivati pozajmicama, rekla je odvjetnica.

- Sad kad je Dinamo u blokadi, postavlja se pitanje kako će dalje isplaćivati igrače, suce i sve ostale. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li njegovi čelnici ostati pri tvrdnji da idu u stečaj? U tom slučaju mi ćemo prijaviti svoja potraživanja iz stečajne mase, iako je pitanje što bi uopće moglo ući u nju. Kako bi Dinamo tada uopće radio? Možda preko neke nove pravne osobe, dakle nove tvrtke? Mi bismo u tom slučaju obavijestili Uefu i Fifu. Uostalom, Uefa nam je već preporučila g. Montenerija iz Fife za daljnju pomoć - pokazala je G. Lazović i taj dopis, te zaključila:

- Nadamo se da će ovo rješenje spriječiti stečaj i nastavljamo Robertov radni spor!

Đuro Prosinečki kazao je da bi imao štošta reći, ali se ograničio na svoje razočaranje svime što se dogodilo.

- Trebali bi svi zajedno na koljenima moliti Ćiru da se vrati u Maksimir, on jedini može napraviti reda! Žalosno je što se ovako postupa s igračima, to su ipak legende, evo, i Ladara je tu u publici - pokazao je Đuro Prosinečki na Dražena Ladića koji je šutke slušao presicu.

- Ja sam Robija nagovarao da drugi put dođe u Dinamo, jer je to u interesu Dinama, a ne u Robijevu interesu, jer je on u inozemstvu mogao dobiti tri milijuna dolara, a došao je za milijun i pol maraka. Postupao sam kao navijač, da nešto napravimo za Zagreb. Čim se Robi vratio u Dinamo, tribine su se napunile, a cijena ostalim igračima skočila je s dva-tri na deset milijuna. Ovakvom politikom nikad nećemo vidjeti Europu. Kad je Robi odlazio drugi put, pitao sam Zajeca je li to u interesu Dinama, a on je rekao da jest. Složio sam se, jer smo svi mi Dinamo, iako je Robi mogao igrati još jednu sezonu makar i u pola cijene. Ali, poslije sam shvatio da Robijev odlazak nije bio interes Dinama, nego samo jednog čovjeka - rezignirano je zaključio Đuro Prosinečki.

H. Dečak

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije