TENISKI AS

Đoković: Velike države okrutno su se udružile te bombardirale Srbiju i bespomoćne ljude na ulicama

Davis Cup - Finals - Serbia v Czech Republic
Foto: Pablo Morano/REUTERS
1/10
25.09.2023.
u 19:19

Đoković se upitao kako je bilo moguće da se velike sile udruže i napravo tako nešto, izjavio je da to smatra vrlo okrutnim.

Ponajbolji tenisač svih vremena i srpski sportski as Novak Đoković govorio je o Srbiji i djetinjstvu obilježenom NATO-ovim bombardiranjem njegove domovine 1999. godine. Đoković se upitao kako je bilo moguće da se velike sile udruže i napravo tako nešto, izjavio je da to smatra vrlo okrutnim.

U razgovoru za NBC 5 kod novinara Grahama Bensingera pričao je o događajima na prostoru bivše Jugoslavije...

- Kako je moguće da se velike države udruže i bombardiraju jednu malu? S bespomoćnim ljudima na ulicama i da sve unište? Ja nisam to mogao razumjeti. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardiranje, ubijanje nekog i uništavanje nečijeg doma - pitao se Đoković. 

VEZANI ČLANCI:

- To je najgora vrsta okrutnosti. To je mene, a i sve u Srbiji, vrlo razljutilo. Ožiljci tih emocija i bijesa i danas postoje u svima nama iz Srbije. Ali radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Morate oprostiti. Na kraju krajeva, kako vas može nešto više pokretati od ljubavi, a ljubav je praštanje? - poručio je Novak i zaključio:

- Ljudi u Srbiji su puno propatili u posljednjih stotinjak godina. Samo u Prvom svjetskom ratu više od milijun Srba je poginulo. Ali, vidite, to je na neki način sudbina našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvijek vjerujem da nas to može učiniti jačim.

Ključne riječi

Komentara 7

PR
pravednik2
20:46 25.09.2023.

Cijenim i obožavam ga kao tenisača, i čovjeka u suštini. Ali ne bi trebao priceti ( beljezgati) o nečemu, što nije nikada razumio, i o čemu ga drugi pogrešno obavještavaju.

IK
Ikonoklast
21:47 25.09.2023.

A metak zbog koga je uopce i Prvi svjetski rat poceo je...od koga? Mozda od onoga cije ime nosi jedna od glavna ulica u centru Beograda?

LL
lijepa_li si
21:13 25.09.2023.

milijun laži! miljenik naših "informativno političkih radnika" po kak io se još jednom po njima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije