Grad u akciji

Donatori spašavaju Zadar, traže se krivci

'20.03.2010., Zadar - Kosarkaska utakmica Zadar - Zagreb. Klupa Zadra sa trenerom Jusupom. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
23.03.2010.
u 17:04

KK Zadar je spašen, kazao je gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić nakon sastanka sa 35 lokalnih gospodarstvenika koje je javno pozvao u pomoć jer je klubu zbog duga od oko 40 milijuna kuna prijetilo gašenje.

Vrančić je dodao da niti jedan od gospodarstvenika nije odbio financijski pomoći, ali nije htio reći konkretne iznose koje će dati. Zadarski je gradonačelnik prije nekoliko dana najavio da će tražiti pomoć u obliku donacija i sponzorstva, i to u iznosima od 30.000 do 200.000 kuna.

– Ukupan iznos uplata znat će se tek za nekoliko dana, a očekujem da klub na račun dobije milijun ili dva milijuna kuna. Dio od desetak milijuna kuna potrebnih za zaključenje ove sezone uplatit će i grad Zadar – najavio je Vrančić te javno zahvalio gospodarstvenicima na pomoći u spašavanju KK Zadar koji je, kako je rekao, gradska institucija.

Iako je dogovoreno da se neće otkrivati pojedinačni iznosi kojima će se pomoći Zadru, predsjednik uprave Tankerske plovidbe Ive Mustać kazao je da će uz tri milijuna kuna kojima je ta tvrtka ove godine već sponzorirala klub, dati i dodatnih 200.000 kuna. I Davor Jurjević iz tvrtke Vodoinstalacija najavio je pomoć. A građane Zadra ponajviše zanima kojim se subjektima najviše duguje i koji je od čelnika odgovoran za stvaranje toga duga.

– Točni iznosi dugovanja znat će se nakon skorog završetka revizije poslovanja kluba – odgovorio je direktor KK Zadra Zdenko Mičić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije