SPORTSKI REZULTATI

Donna Vekić napravila uspjeh karijere! Tek je treća Hrvatica kojoj je ovo pošlo za rukom

Wimbledon
Foto: Paul Childs/REUTERS
1/3
15.07.2024.
u 23:55

Ulaskom u polufinale Donna je zaradila 849.000 eura i znatno popravila rejting na svjetskoj WTA ljestvici. Od danas će biti 21. igračica svijeta

Sjajan nastup imala je najbolja hrvatska tenisačica u Wimbledonu. Donna Vekić je na terenima All England kluba prvi put zaigrala u polufinalu nekog Grand Slam turnira te je tako postala treća hrvatska tenisačica kojoj je to uspjelo, nakon Ive Majoli koja je nastupila na Roland Garrosu 1997. te ga i osvojila, te Mirjane Lučić koja je igrala polufinala Wimbledona 1999. i Australian Opena 2017. Ulaskom u polufinale Donna je zaradila 849.000 eura i znatno popravila rejting na svjetskoj WTA ljestvici. Od danas će biti 21. igračica svijeta. U tjednu prije nastupa na Wimbledonu igrala je finale WTA turnira u Bad Homburgu.

Košarkaši U-20 Mlada reprezentacija

Premda je pred njima još dosta utakmica, ohrabrujući je način na koji je muška U-20 reprezentacija započela nastup na Eurobasketu B divizije. Izbornik Jakša Vulić je sa svojim izabranicima došao u rumunjski Pitesti vratiti Hrvatsku u A diviziju. U prvoj utakmici naši su nadigrali Švicarce (82:48) u čemu su prednjačili Bilić (14 koševa, 10 skokova) i Bogdanović (11 koševa, 7 skokova) a potom su nadjačani i Letonci (88:70) zahvaljujući raspoloženom Bogdanoviću (26 koševa, 8 skokova) i beku Rajaoferi (12 koševa, 9 skokova, 7 asistencija). U sljedećem susretu u skupini naši igraju protiv Finske.

Rukometaši Hrvatske juniori

Rukometaši Hrvatske nisu prošli prvi krug na europskom juniorskom prvenstvu u Sloveniji. To je svakako veliko razočarenje i neuspjeh jer u skupini nisu imali velike rukometne sile. Naime, u skupini su prva dva mjesta osvojile Austrija i Sjeverna Makedonija. Izabranici Borisa Dvoršeka uvjerljivo su u prvom kolu izgubili od Austrije, a potom su igrali neodlučeno protiv Sjeverne Makedonije da bi na kraju u skupini pobijedili samo Crnu Goru. Imali smo protiv Makedonaca posljednji napad za pobjedu, ali smo ga traljavo organizirali. Generacija koja je prošle godine osvojila brončanu medalju na EP-u do 18 godina nije si smjela dopustiti ovakav rezultatski krah.

VIDEO Grci žele Petkovića, ali nemaju novca. Cjenkanje? U Dinamu su jasni - to ne dolazi u obzir

 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije