STIGLA ODLUKA

Doznajemo: HNS skinuo Zebeca sa sudačke liste! U ovakvoj formi nije dostojan suđenja u HNL-u

Koprivnica: NK Slaven Belupo protiv HNK Rijeka u 9. kolu Prve HNL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
08.10.2024.
u 13:06

Joško Jeličić nekidan je poručio Zebecu da se ostavi suđenja, a sada će taj potez povući vrhu sudačke organizacije.

Savez skida Marija Zebeca sa sudačke liste. Ove sezone više neće suditi! Njegova pogrešna odluka u utakmici Slaven Belupo – Rijeka, u kojoj je poništio potpuno regularan pogodak domaćina, izazvao je burnu reakciju u vrhu HNS-a i u sudačkoj organizaciji, pa je pala odluka kako Zebec – u ovakvoj formi – nije dostojan suđenja u najvišemu rangu hrvatskog nogometa.

VEZANI ČLANCI:

Joško Jeličić nekidan je poručio Zebecu da se ostavi suđenja, a sada će taj potez povući vrhu sudačke organizacije. 

Zebec je u ovoj sezoni sudio pet utakmica: Dinamo – Istra 1961 5:0, Gorica – Osijek 2:2, Hajduk – Osijek 1:0, Rijeka – Šibenik 3:0 i oproštajnu Slaven Belupo – Rijeka 0:0.

Ključne riječi

Komentara 7

CR
crocro
14:01 08.10.2024.

Je li netko zna odgovor na pitanje zašto nema niti u širem izboru hrvatskih nogometnih sudaca koji bi sudili npr. u ligi prvaka, ako ne u ligi prvaka onda makar europskoj ligi ili ligi nacija? Zašto mi nemamo nikada sudačkih predstavnika koji bi dijelili pravdu na nogometnim terenima diljem Europe a da o svjetskim razmjerima niti ne ističem? Ima puno manjih europskih zemalja pa i onih od kojih smo gospodarski napredniji, pa oni imaju međunarodne suce a Hrvatska nema. Zašto su nesposobni naši suci da bi sudili izvan Hrvatske? A ima još jedno tragičnije pitanje: "Zašto naši poneki suci nisu sposobni suditi niti u svojoj zemlji pa ih skidaju sa sudačke liste sudaca zbog pogrešnog suđenja"? Kada će Hrvatska imati barem jednog sposobnog i uglednog suca za velike nogometne "okršaje" širom Europe i svijeta? Bojim se, nikada

TS
Tsunami
14:53 08.10.2024.

Utakmicu hajduk slaven belupo sudio je Lovrić i kod rezultata 2-1 za hajduk ponistio potpuno ispravan gol slavenu gdje je sudac Lovrić hajduku donio 2 boda a slaven belupu oduzeo 1 bod, Pitanje je zasto Lovrić nije kažnjen isto ko i Zebec, dvije potpuno iste greske.

TO
tomislav10
14:28 08.10.2024.

Nema tu nikakve mudrosti; kod nas su se suci uvijek birali prek veze, a ne preko talenta. Sudiš onako kako ti se kaže u protivnom ne napreduješ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije