NOVČANA NAGRADA

Evo koliko su hrvatski vaterpolisti zaradili od osvajanja srebrne medalje. Cifra je pozamašna


Pariz: Finale turnira u vaterpolu na Olimpijskim igrama između Srbije i Hrvatske
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/20
11.08.2024.
u 15:07

Zahvaljujući osvajanju srebrne medalje, država Hrvatska će nagraditi naše vaterpoliste zbog novog velikog uspjeha na Olimpijskim igrama.

 Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u finalnom susretu igranom u La Defense Areni izgubila je od branitelja naslova Srbije sa 11-13 (2-5, 3-3, 3-3, 3-2). Jerko Marinić Kragić je s tri gola bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Miloš Ćuk s tri gola predvodio Srbiju. Zahvaljujući osvajanju srebrne medalje, država Hrvatska će nagraditi naše vaterpoliste zbog novog velikog uspjeha na Olimpijskim igrama.

FOTO Pogledajte tko je sve pratio finale, na tribini Milanović, Grabar - Kitarović...


Pariz: Finale turnira u vaterpolu na Olimpijskim igrama između Srbije i Hrvatske
1/19

 

– Značajno smo povećali iznose, tako da osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama dobiva nagradu u iznosu od 41 tisuće eura, za srebro 26 tisuća eura i broncu 18 i pol tisuća eura. Ovisno o postignutim rezultatima, sportaši će dobiti dva do tri milijuna eura više – rekao je pa pohvalio dosadašnje uspjehe te najavio nove medalje - rekao je nedavno ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

VEZANI ČLANCI:

Olimpijske pobjednike čeka i posebna nagrada.

– U Hrvatskoj zlatni olimpijac, nakon napunjene 45. godine, ima naknadu u stopostotnom iznosu prosječne hrvatske plaće za cijelog svog života. Na razini prosječnog životnog vijeka jedan zlatni olimpijac dobit će od države više od pola milijuna eura, kad se zbroje nagrade i ta, uvjetno rečeno, sportska mirovina – rekao je.

Hrvatska je u Parizu stigla do četvrte olimpijske medalje u vaterpolu od samostalnosti, a treće srebro, nakon Atlante 1996. i Rio de Janeira 2016. Jedino zlato ostaje ono iz Londona 2012. Ovo je treće uzastopno zlato za srpske vaterpoliste na OI, nakon Rio de Janeira 2016. i Tokija 2021.

Komentara 35

MA
Majstorimargarita
16:41 11.08.2024.

Zanimljivo vi ste opsjednuti novcima,a ne time što nas onaj klaun iz Beograda bude prcao u mozak kako je Srbija osvojila više zlata od Hrvatske.Ovi vaterpolisti nisu osvojili srebro,nego su izgubili zlato!

KP
Karlovacko pivo
15:27 11.08.2024.

Evo štaje nama bitno odma poslije utakmice ili skoka mi izračunamo koliko su zaradili neznam tko je njih financiro dok su bili u Parizu

MA
Makbe
15:19 11.08.2024.

Ako svi pojedinci u timu dobivaju nagrade, nije mi jasno zašto braća Sinković dobivaju jednu zajedničku nagradu. Ili ipak dobiva svaki od njih dvojice punu nagradu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije