REAKCIJE PORTALA

Evo što Slovenci pišu nakon velike pobjede nad Hrvatskom. Istaknuli su trenutak koji je bio ključan

Pariz: XXXIII. Olimpijske igre Pariz 2024. Rukomet, Grupna faza natjecanja, grupa A, Slovenija - Hrvatska
Igor Kralj/PIXSELL
29.07.2024.
u 13:06

Hrvatski rukometaši upisali su neugodan poraz u drugom kolu po skupinama, ali šanse za prolazak dalje još itekako postoje.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine A na Olimpijskim igrama u Parizu izgubila od Slovenije sa 29-31 (13-13). Mario Šoštarić, Zvonimir Srna i Ivan Martinović zabili su po pet golova za Hrvatsku, dok su Sloveniju predvodili Blaž Janc i Aleks Vlah sa po osam pogodaka.

Ključnim se pokazalo razdoblje od 44. do 50. minute kada je Slovenija serijom 5-0 stigla do prednosti 25-21. Hrvatska je smanjila na 25-23, a kod tog rezultata Šoštarić nije iskoristio "zicer" za smanjenje na 25-24 sedam minuta prije kraja i tu je propala posljednja prilika za povratak u dvoboj.

- Vlah, Janc i Ferlin bili su junaci susreta koji je za Hrvate konačno izgubljen nakon silovite bombe Boruta Mačkovška s distance minutu prije kraja za 31:27. U posljednjoj minuti Hrvati su samo ublažili poraz. Janc i Vlah bili su najbolji strijelci susreta s osam golova, Ferlin je obranio 8 uz 25 udaraca, Lesjak 5/17. - piše RTV Slovenija. 

VEZANI ČLANCI:

- Uporni Hrvati još se nisu predavali te su preko Šoštarića došli i do -1 kada je Ferlin ponovno zablistao na vratima. Janc se zagrijao u napadnom poluvremenu i osmim pogotkom doveo Sloveniju do vodstva 28:25 pet minuta prije kraja. Sigurdsson je krenuo na sve ili ništa. U napadu je igrao sa sedam rukometaša. Zormanovo društvo se nije zbunilo i nakon Vlahovog osmog pogotka Slovenija je već bila na korak od pobjede (30:25) - komentar je portala Siol. 

- U iznimno važnoj utakmici skupine A slovenska rukometna reprezentacija pobijedila je Hrvatsku rezultatom 31:29 (13:13) i tako napravila korak prema prolasku u nokaut fazu olimpijskog turnira u Parizu. Najbolji strijelci u momčadi trenera Uroša Zormana bili su Blaž Janc i Aleks Vlah sa po 8 golova - piše Delo. 

Komentara 1

GN
gnoj
16:33 29.07.2024.

Nemojte se radovati, niste pobijedili baš neku momčad ! Nikada nismo bili lošiji !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije