Obećanja...

Fifa postavila rok: Do srpnja 2012. tehnologija za gol-crtu

Frank Lampard
AFP
03.05.2011.
u 21:12

Fifa je obećala da će efikasna tehnologija za gol-crtu, koja će spriječiti situacije poput nedavnog neregularnog pogotka Franka Lamparda Tottenhamu, biti izumljena do srpnja 2012.

Nakon tog roka, Fifa će tehnologiju za gol-crtu postupno uvoditi, a vrhunac bi trebala doživjeti na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2014. u Brazilu.

Krovna svjetska nogometna organizacija pozvala je tvrtke koje se bave tom vrstom razvoja tehnologije da ponude svoja rješenja do sljedećeg mjeseca žele li sudjelovati na daljnjim testiranjima.

Deset je sustava testirano u ožujku u središtu Fife, no njihova je točnost bila nedovoljna.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
21:44 03.05.2011.

Sudačka organizacija je očigledno još uvijek prejaka i podržavana od konzervativnih krugova FIFA-e i UEFA-e. Postoje situacije koje sudac jednostavno nemre vidjet (a vidi ih cijeli stadion) i o tome sam već puno puta pisal. Ak ste maločas pozorno gledali onu kontru Reala kad je Ronaldo s desna od prve odigral u sredinu. Nije bilo zaleđe al pomoćni sudac je bil barem 10 metara iza njega. Ne bum ostale primjere navodil al jednostavno kontru koja kreće s centra nit jedan pomoćni na svijetu nemre pratit !!!!!!! Naravno, to sudačku organizaciju ne brine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije