Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
disciplinski postupak

Fifa provodi istragu protiv Hrvatske: Evo kakva kazna očekuje HNS zbog ispada navijača

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Canada
HANNAH MCKAY/REUTERS
29.11.2022.
u 13:33

Hrvatski nogometni savez vrlo vjerojatno može očekivati novčanu kaznu zbog ružnog ponašanja navijača

Fifa je pokrenula istragu protiv hrvatske nogometne reprezentacije zbog toga što su navijači vrijeđali Milana Borjana, vratara Kanade, tijekom utakmice drugog kola po skupinama. Navodno je vrijeđana i njegova supruga Snežana, a nije ostao dužan ni Borjan koji je uzvratio podizanjem tri prsta, iako je dobio četiri pogotka. Prema Fifinu disciplinskom pravilniku, HNS vjerojatno neće dobiti neku tešku kaznu, ali će biti novčano sankcioniran. Ipak, ako se takav slučaj ponovi, mogu se očekivati i neke teže posljedice, no nadamo se da do toga neće doći.

>> VIDEO: Kek o Daliću, Srbiji, Hajduku i Livaji: Bez jednog igrača se ne može, znam što hajdučki puk želi

 Evo što kaže ovaj dokument u svom 13. poglavlju koje se odnosi na diskriminaciju.

13. Diskriminacija
1. Svaka osoba koja napada dostojanstvo ili integritet zemlje, osobe ili skupine ljudi prezrivim, diskriminirajućim ili pogrdnim riječima ili djelima (na bilo koji način) temeljem rase, boje kože, etničke pripadnosti, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, spola, invalidnosti, seksualne orijentacije, jezika, religije, političkog mišljenja, imovnog stanja, rođenja ili bilo kojeg drugog statusa ili bilo kojeg drugog razloga, bit će kažnjena zabranom nastupa na najmanje deset utakmica ili na određeno vremensko razdoblje ili bilo kojom drugom primjerenom disciplinskom mjerom.

 

 

2. Ako jedan ili više navijača saveza ili kluba sudjeluju u ponašanju opisanom u stavku 1, odgovorni savez ili klub podliježu sljedećim disciplinskim mjerama:
a) Za prvi prekršaj, kazna igranja utakmice s ograničenim brojem gledatelja i novčana kazna od najmanje 20.000 CHF izriče se odnosnom savezu ili klubu;
b) Recidivistima ili ako tako nalažu okolnosti slučaja, odnosnom savezu ili klubu mogu se izreći disciplinske mjere kao što su provedba plana prevencije, novčana kazna, oduzimanje bodova, igranje jedne ili više utakmica bez gledatelja, zabrana igranja na određenom stadionu, utakmica izgubljena bez borbe, isključenje iz natjecanja ili spuštanje u niži stupanj natjecanja.

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 54

Avatar HajdukLika
HajdukLika
14:34 29.11.2022.

Ma, bitno je da nema nikad više nikakve takozvane “ krajine”. Ovo sa FIFA-om je ionako farsa, kad vidiš što sve rade za lovu.

Avatar spin
spin
14:31 29.11.2022.

Ma neka im i 100 000 franaka, ali isplatilo se srbinu tj. polusrbinu reći sve što ga ide. Jer da nije ne bismo saznali da mu je baka Hrvatica i da se on zbog toga mora praviti većim srbinom nego što je. Em smo ga nakantali kao staru kantu, em smo ga ogolili do srži.

VI
Vivian
14:34 29.11.2022.

Da li ce FIFA kazniti Kanadu zbog njihovog izbornika koji je vrijedjao Hrvatsku sa "Fuck Croatia" ? Ako ne, onda isto pravilo vrijedi i za FIFU-Fuck FIFA !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije