ODVOJIVA VRATA

FIS u Bormiju testira nova vrata na čičak

Skijanje
Pixsell
28.12.2009.
u 12:10

Na spustaškoj utrci skijaša u utorak u talijanskom Bormiju Svjetska će skijaška federacija (FIS) po prvi put testirati novoproizvedena, odvojiva vrata.

Zabodeni dvonožni štapovi omeđeni zastavicom na čičak trebali bi odvojiti tkaninu od štapa u trenutku kad skijaš/skijašica zakači o vrata, te time minimalizirati rizik ozljeđivanja.

Američki skijaš T. J. Laning, odnosno Francuz Pierre-Emmanuel Dalcin završili su sezonu upravo zbog zapinjanja skijom o donja vrata, a na isti je način u ponedjeljak u Lienzu stradala i najveća ženska skijaška zvijezda današnjice Lindsey Vonn, dosad vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa skijašica.

Nova će vrata biti testirana u utorak na muškom spustu u Bormiju, no bit će postavljena samo na rijetkim, i to najopasnijim dijelovima staze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije