BRAVO, LIVI!

FOTO Livakovićev potez na ponos Hrvata: Nije htio da se ponovi trauma Eriksena

England v Croatia - UEFA Euro 2020 - Group D - Wembley Stadium
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL
1/3
13.06.2021.
u 17:36

Nakon drame s danskim nogometašem Eriksenom svi se boje novih traumatičnih scena, a s Livakovićevim reakcijama tragedije imaju jako malo šanse

Hrvatska je izgubila od Engleske na otvaranju Eura. Engleski su nogometaši  bili odlučniji, goropadniji, sigurniji. Hrvatska je cijelu utakmicu bila B momčad na terenu. Prvo poluvrijeme smo izvukli bod, ali nažalost, u drugome dijelu, u 57. minuti je Raheem Sterling zabio za radost većine navijača na Wembleyu

Lica hrvatskih navijača su tužna, ali i ponosna.  Da, ponosna. Ne zbog rezultata, već zbog poteza hrvatske 'jedinice', Dominika Livakovića. 

Naime, u 61. minuti, nekoliko trenutaka nakon pobjedničkog gola Engleske, momci u bijelim dresovima su se opet našli u odličnoj prilici. 

Mount je ubacio s lijeve strane, Kane je tukao, ali lopta mu je pri tom prešla noge. Blokirao je pravi šut Joško Gvardiol, naš debitant na velikom natjecanju, a napadač Tottenhama u padu se zabio u vratnicu. 

England v Croatia - UEFA Euro 2020 - Group D - Wembley Stadium Croatia goalkeeper Dominik Livakovic and England's Phil Foden check on Harry Kane after a collision with the goalpost during the UEFA Euro 2020 Group D match at Wembley Stadium, London. Picture date: Sunday June 13, 2021. Nick Potts Photo: PA Images/PIXSELL
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Loptu je, naravno, lovio i naš Livaković, a nakon što je izbjegnut novi engleski pogodak, hrvatski je golman odmah vidio da je Kane ozlijeđen i, vjerojatno, zbog razmišljanja nakon traumatičnih scena s utakmice Danska - Finska, 'poletio' kako  bi vidio je li dobro. Okrenuo ga je s trbuha, a Kane je, srećom, bio potpuno pri svijesti. 

Čini se kako ga je Gvardiol u blokiranju lopte malo udario po prsima, ali ubrzo se Engleski starosjedioc oporavio, a razmišljanje Dominika Livakovića je za pohvalu i primjer kako Hrvati pomažu u jednakosti svih igrača i kako jednako brinu i o protivnicima i o suigračima. Zbog ovakvih poteza svoj 'fair play'  i svoje mišljenje o diskriminaciji svih vrsta Hrvati ne moraju klečati. 

Bravo, Dominik!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar VLbriše
VLbriše
18:30 13.06.2021.

Zašt bi Hrvati klečali ? Slavenski narodi nisu imali kolonije i mrcvarili ljude koji su druge boje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije