SJAJNI NAPADAČ

FOTO Transfermarkt usporedio Messija i Mbappea s 23: Kylian bolji u svim segmentima!

Champions League - Group H - Paris St Germain v Maccabi Haifa
Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS
1/4
16.12.2022.
u 17:01

Možda najviše iznenađuje podatak o broju golova. Francuz, naime, već ima 33 međunarodna pogotka na kontu. Argentinac je u isto vrijeme imao duplo manje, zabio je 17.

Reprezentacije Argentine i Francuske u nedjelju će igrati finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Susret za zlato počinje u 16 sati, u istom terminu kao i naš za treće mjesto protiv Maroka dan ranije. Gaučose predvodi ponajbolji igrač svijeta Lionel Messi, dok je u redovima aktualnih svjetskih prvaka glavni Kylian Mbappe, koji se smatra nasljednikom Lea i Ronalda. 

>> KAKAV GOVOR BIVŠEG VATRENOG! Bio je na rubu suza: 'Moram reći jedno ime. Održao svima lekciju života'

I dok su Messi i Cristiano na zalasku karijere, pomalo nestvarno zvuči da Mbappe ima tek 23 godine, iako je već igrao u jednom finalu Mundijala, protiv Hrvatske u Rusiji. Portal Transfermarkt usporedio je brojke francuske zvijezde i glavnog Argentinca s 23 godine. 

Foto: Transfermarkt

Zanimljivo, Kylian je bolji u svim segmentima. Messi je do njegove dobi odigrao ukupno 269 utakmica, a njegov suigrač iz PSG-a već 302. Zabio je i više golova - 222, u odnosu na Lionelovih 169. Skupio je troznamenkasti broj asistencija (111), dok se Messi tek približavao stotki (82). 

Možda najviše iznenađuje podatak o broju golova. Mbappe, naime, već ima 33 međunarodna pogotka na kontu. Argentinac je u isto vrijeme imao duplo manje, zabio je 17

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 5

Avatar majkuvam
majkuvam
19:25 16.12.2022.

Mora se Mbappe promovirati.On je "moderan" čovjek jer ima "djevojku" koja je do 16. godine bila muško.U današnje vrijeme to je valjda nonplusultra.Šeici će morati u finalu duboku u džep da bi za svaki slučaj podmitili suca i VAR,jer kako bi to izgledalo da Mbappe osvoji finale i njegova voljena(?) ga onako rasno pred svima poljubi....

JU
juma
21:31 16.12.2022.

Ne može on u istu rečenicu s Messijem.

VI
vidum
20:44 16.12.2022.

Dragi su mi i jedan i drugi, ali vrijeme će pokazati hoće li Mbappe imati veću karijeru od Messia. Možda nije neka usporedba, ali ipak. Kad su Srna i Carević bili juniori, za svoj uzrast bili su najbolji u Hrvatskoj.. S tim da je Carević ipak bio broj jedan. Kakve su im bile karijere, svima je poznato.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije