Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener Medveščaka

French: Nitko se 
u KHL-u neće moći poigravati s nama

'french2_nnn_spo_240713'
''
25.07.2013.
u 09:33

- Stigao sam sa suprugom, dvoje djece i psom, a grad me oduševio na prvu. Sviđa mi se Ledena dvorana, jedva čekam doživjeti strast navijača Medveščaka

Kako i dolikuje glavnom šefu svlačionice, novi trener Medveščaka Mark French (42) prvi je od svih stigao u Zagreb. Čim se smjestio, odmah je počeo raditi, a kako kažu njegovi suradnici, čovjek je koji 24 sata živi za hokej. Kanađanin koji je posljednjih šest sezona bio na klupi najtrofejnijeg AHL kluba Hershey Bearsa u novom poslu vidi veliki izazov. Prvi dojmovi o Zagrebu i Medveščaku su mu sjajni.

Supruga je zadovoljna

– Stigao sam prije pet dana sa suprugom, dvoje djece i psom. Moj pomoćnik Ivo Ratej proveo nas je po Zagrebu, razgledali smo grad, jako je lijep. Sviđa se i supruzi, a to je vrlo važno, he-he... Supruzi i djeci to je prvi dolazak u Europu, ja sam već bio na turnirima u Bjelorusiji i Italiji s kanadskom reprezentacijom – rekao je French i dodao:

– Nisam bio na moru, no čuo sam jako lijepe stvari o njemu. Na dobroj je reputaciji u Kanadi i SAD-u, svi vašu zemlju znaju po prekrasnoj obali. Nadam se da ću se uskoro i ja u to uvjeriti.

Već je dobio svoju ured u Ledenoj te dobro razgledao dvoranu.

– Dvorana izgleda jako lijepo, doduše dosta je drukčija od američkih, ali izgleda dobro. Gledao sam nekoliko utakmica Medveščaka na YouTubeu, atmosfera me se jako dojmila, uvijek je jako bučno u dvorani. U Americi su ljudi drukčiji, puno mirniji, ovdje nekako imaju više strasti za navijanje.

Početkom idućeg tjedna okuplja se momčad, prvo su na rasporedu testiranja kondicije, a onda i prvi treninzi.

Rekorder AHL-a

– Momčad mi se čini jako dobra, klub je napravio odličan posao. Neke sam igrače trenirao, a o ostalima sam čuo samo dobre stvari. Ma ne sumnjam da imamo kvalitetan roster – rekao je French i dodao:

– Za mene je KHL velik izazov, jedva čekam da prvenstvo počne. Vjerujem da ćemo biti kompetitivni bez obzira na to što imamo potpuno novu momčad, što praktički krećemo iz početka. Siguran sam da se nitko neće poigravati s nama.

French je otkrio da će njegova momčadi igrati potpuno drukčijim stilom od ostalih KHL momčadi.

– Imat ćemo taj sjevernoamerički stil, s jakim presingom, napadom na pak i igrača. Siguran sam da će se zbog toga stvoriti rivalstvo između nas i ruskih momčadi, što je dobra stvar – zaključio je French koji iza sebe već ima impresivne rezultate.

Dvaput je kao trener s Hershey Bearsima osvajao AHL, ostvario je rekordan broj pobjeda kluba u jednoj sezoni, čak 60 u 80 utakmica te rekordan broj bodova – 123. Bearsi su te sezone, od kraja studenog 2009. do sredine ožujka 2010., bili nepobjediva momčad na domaćem ledu te su ostvarili 24 pobjede zaredom, a ukupno su imali 34 domaće pobjede, što je i dalje rekord AHL-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije