TRENER HAJDUKA

VIDEO Gattuso 'poludio' na novinara, nije mu se svidjelo što mu je rekao

Split: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: HNK Hajduk - HB Torshavn
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/9
25.07.2024.
u 23:53

Bila je ovo prva službena utakmica koju je na trenerskom mjestu Splićana odradio legendarni Gennaro Gattuso. Treneru Hajduka nije se svidjela konstatacija jednog novinara da je rezultat bolji od igre

Nogometaši Hajduka ostvarili su pobjedu u prvom službenom nastupu nove sezone, pobijedili su na Poljudu s 2-0 (2-0) HB Torshavn, predstavnika Farskih otoka, u prvom susretu drugog pretkola Konferencijske lige. Filip Uremović je postigao prvi pogodak u 19. minuti, dok je u 30. Marko Livaja realizirao jedanaesterac za 2-0. Kompletan posao još nije obavljen, a Splićani ga moraju privesti kraju za sedam dana, na uzvratu u Torshavnu.

Bila je ovo prva službena utakmica koju je na trenerskom mjestu Splićana odradio legendarni Gennaro Gattuso. Treneru Hajduka nije se svidjela konstatacija jednog novinara da je rezultat bolji od igre pa je povisio glas:

- Koje su negativne stvari koje ste zamijetili? Hoćemo li nas dvojica početi loše, zašto naglasiti tih 30 minuta. Igrali smo protiv ekipe koja ima 21 utakmicu u sezoni, u puno su boljem ritmu. Uspjeh je što smo ih uspjeli kontrolirati 65 minuta. To je dobar rezultat.

Koje su pozitivne stvari?

- Vidio sam dosta pozitivnih stvari. HB je momčad koja ima jasne karakteristike. Kada nismo bili dobri u presingu oni bi izlazili s loptom. Prvo poluvrijeme je moglo komotno biti 7:0 ili 8:0. Svidio mi se presing, povratak po izgubljenoj lopti. Rast ćemo iz utakmice u utakmicu.

Atmosfera?

- Hvala, hvala, hvala, milijun puta hvala svima koji su došli na stadion. Bili su ključni. Nadam se da ćemo i dalje imati pun stadion. To bi značilo da smo dobri. To ovisi o meni i momčadi. 

>> Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

Split: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: HNK Hajduk - HB Torshavn
1/24
 
Ključne riječi

Komentara 12

CR
crocro
07:25 26.07.2024.

Ja nemam ništa protiv euforije Hajduka koji se ovaj puta nada tituli prvaka. U toj utrci za prvaka, na koju titulu pretendira Hajduk, moramo pitati i Dinamo ima li što na to reći. Sada ispada da svi moramo gurati Hajduk do titule koju dugu dugo nije osvojio, pa ne daj Bože da se nešto na tom putu zakomplicira, tko će biti kriv, teren, suci, gledatelji, vremenski uvjeti, Dinamo, nesuđenje prekršaja u korist Hajduka, šuti kartoni ili nešto drugo. Također nemam ništa protiv da Hajduk postane prvak, kada se već toliko forsira i željno očekuje, a da bi se to dogodilo, mora li Dinamo, Rijeka ili Osijek smanjiti svoje ambicije za titulom prvaka, kako bi se Hajduk sigurno odvojio od ostatka i osigurao titulu. Ja mislim da to nkije niti moguće, svima možemo zaželjeti uspjeh u novoj nogometnoj sezoni, a tko se bude najviše trudio i imao najviše uspjeha, taj neka osvoji titulu prvaka. A ne po formuli " E, mi nismo dogo bili prvaci, sada je na nama red da ovu sezonu s novim trenerom osvojimo titulu prvaka a vi ostali ubacite u sporiju brzinu".

Avatar southman
southman
07:15 26.07.2024.

Jednostavno nedostaje kreativac u igri. I Žaper na 6-ici ili barem Sigur.

RO
robertmark
09:20 26.07.2024.

Hajduku nedostaje nsjviše ono što ga je činilo velikim , dizalo moral i uspjehe, a to je hrvatski ponos, žar, motivacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije