realna prognoza

Gips: Ivica će biti na Sljemenu, ali teško na postolju

'za sport..11.11.2008... skijaska reprezentacija hrvatske....najava nove sezone..potpisan ugovor o sponzorstvu sa dm-om...nika fleiss...ante kostelic i simenc.. Photo: Miso Lisanin/Vecernji list'
'Miso Lisanin/Vecernji list'
24.12.2009.
u 08:25

– Uskoro će početi skijati, možda će moći nastupiti i u Zagrebu, no tada se neće moći očekivati da će se, kao i prošlih godina, boriti za prvo mjesto – kazao je Ante Kostelić.

– Znaš li ti skijati? – pitao je Ante Kostelić Gips Večernjakova novinara aludirajući na to kako je lako pisati "na suho i iz toplog" o ozljedama i problemima, a sasvim drugačije osjetiti što znači završiti u zaštitnoj ogradi na stazi, pamtiti trenutak u kojem ne znate gdje su vam ruke, a gdje glava. Dobio je potvrdan odgovor.

– Skijaši danas padaju kao muhe, svako malo netko teško strada, a malo tko se o tome brine. Otkako je poginuo Ayrton Senna 1994. godine, u formuli 1 su sve okrenuli naglavačke i više nitko nije stradao. U skijanju nije tako – kazao je Gips.

Ivičin coach bio je zadovoljan nakon razgovora s dvojicom Müllera koji su Ivici operirali koljena, a koje, nažalost, već dugo poznaje.

– Za dva tjedna počet će skijati, možda će moći nastupiti i u Zagrebu, no tada se neće moći očekivati da će se, kao i prošlih godina, boriti za prvo mjesto – realan je stariji Kostelić.

Tvorac više hrvatskih čuda bio bi zadovoljan da mu se sin vrati na stazu već na Trofeju snježne kraljice, jer bi to bila dobra najava slalomaških nastupa i ostalo bi mu dovoljno vremena da se pripremi za Vancouver sredinom siječnja.

Što ostaje od sezone?

– U Svjetskom kupu ne možemo imati posebnih ambicija, sve je vrlo jasno, postoji 39 utrka i idete korak po korak. Evo, Carlo Janka osvojio je jedan vikend sve tri utrke, a potom je sljedeći vikend u sve tri ispao – ističe Ante.

Sljemenska je utrka skupa, iznosi se vrte oko 25 milijuna kuna. Naš najbolji skijaš neće napasti prvo mjesto, a naše skijašice su u slaboj formi. Koliko će to utjecati na odaziv publike?

– Ivica će svakako biti na Sljemenu, jasno da bismo svi voljeli da se i on natječe, no ako neće moći ove sezone, hoće sljedeće. Bit će on u Svjetskom kupu još četiri-pet sezona, budite bez brige – optimističan je Ante Kostelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije