MMA inkubator

Glavni trener ATT-a Forgač: Rakić i Delija pripremali su se na "baušteli"

Foto: Snimio Saša Drobac
1/11
30.04.2022.
u 12:33

I prije službenog otvaranja novog ATT-ovog prostora, još dok su trajali radovi, kod nas se treniralo i to su činili i jedan od najboljih UFC-ovih poluteškaša Rakić, sjajni PFL-ov teškaš Delija, naš Erslan koji se sprema za KSW meč - kazao je Dražen Forgač

Nakon sedam godina na prethodnoj, najbolji MMA klub na ovim prostorima prostorima preselio je na novu lokaciju. Iz prostora omeđenog Radničkom, Heinzelovom i Slavonskom avenijom hrvatski American Top Team (ATT) preselio se na Zagrebačku aveniju (na broj 108, ispod SuperKonzuma), sa 750 na 900 četvornih metara, što simbolički govori o novom iskoraku ove sjajne borilačke škole.

A nju je još 2013. (tada pod imenom Croatian Combat Academy) pokrenuo bivši borac Dražen Forgač u suradnji s poslovnim partnerom Narcisom Mujkićem. Kada je klub dobio licenciju American Top Teama, slavne MMA škole locirane na Floridi, pridružio im se i američki poslovni čovjek Bob Berman koji danas obnaša dužnost "chairmana" promocije Fight Nation Championship (FNC). A njega je Forgač javnosti predstavio kao svojevrsnog mecenu ove priče.

A novi ATT-ov prostor doista izgleda sjajno. Opremljen je s kavezom odgovarajućih dimenzija i puno četvornih metara tatamija na kojem istovremeno može trenirati jako puno boraca. Za opremanje prostora Forgač je pohvalio voditelja poslova uređenja Marcela Petrinu i vlastitu suprugu Ivanu koja se pozabavila dizajnom i koja nam je kazala da je pred njom još dosta posla.

- I prije ovog službenog otvaranja, ovdje se treniralo pa bih mogao reći da je jedan od najboljih UFC-ovih poluteškaša Aleksandar Rakić trenirao na "baušteli", a pred njim je 15. svibnja veliki meč s bivišim svjetskim prvakom Janom Blachowiczem. Dio svojih priprema ovdje je odradio i Ante Delija koji je na sjajan način započeo svoj juriš na glavnu PFL-ovu nagradu od milijun dolara, a spremao se i spremat će se Ivan Erslan kojeg 28. svibnja čeka jako važan meč u KSW organizaciji. Vjerujem da se niti jedna dvorana ne može pohvaliti s toliko pripremnih kampova kao ova a namjera nam je izbaciti još puno boraca - kazao je u svom pozdravnom govoru Forgač čiji su gosti u ovoj prigodi bili mnogi značajni borci iz regije a među njima i borilački umirovljeni Igor Pokrajac, hrvatski borac s najviše nastupa u UFC-ovim kavezima.

Vidjeli smo i Ivicu "Terora" Truščeka, borca s najviše profesionalnih borbi na prostorima bivše SFRJ, a na svečanost otvaranja stigli i borci iz Srbije a među njima i Darko Stošić ali i Marko Bojković za kojeg nam je Forgač kazao da slovi za najtalentiranijeg borca na Balkanu.

A tko su pak najtalentiraniji hrvatski MMA borci?

- Po meni to su Đani Barbir, Patrik Čelić i Luka Milidragović - odgovara Forgač i dodaje:

- Mi jesmo posljednjih sedam godina proglašavani za najbolji tim u regiji, no puno bitnije od toga je da i drugi klubovi rastu i što je više boraca to će i mogućnost da dobijemo borce za najjače svjetske organizacije biti veća.

Po Forgijevu kazivanju, hrvatski ATT ovog časa ima oko 15 profesionalnih i više od 20 amaterskih boraca, a u njihovu je menadžmentu još oko 20-tak profi boraca. No, u ovom klubu treniraju i rekreativci, a među njima su i neki poznati sportaši iz drugih sportova.

- Već šest godina dolazi nam bivši NBA košarkaš Gordan Giriček, koji najrađe radi boks, i koji je motorički strašno talentiran i da se bavio boksom a ne košarkom vjerujem da bi i u tome napravio karijeru. A k nama navrate i skijaši Filip Zubčić i Istok Rodeš koji čak i spariraju s našim borcima, dakako dozirano, da se ne bi ozlijedili. Takvim sportašima MMA trening donosi promjenu a i razvija im neke sposobnosti koje u njihovim sportovima nisu zastupljene.

Svojevrsna zanimljivost ovog skupa bila je i ta što je sve ove fotografije snimio Saša Drobac, nekad i sam borac a danas jedan od klupskih trenera, inače suputnik Ivice Kostelića u nedavnom jedrenju preko Atlantika.

>>> Filip Hrgović o tome kako se osjeća prije mečeva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije