Gradsko vijeće odlučilo

Grad Zadar postat će većinski vlasnik KK Zadar

kk zadar
Filip Brala/Pixsell
26.01.2012.
u 15:46

Iako je SDP tražio da se točka o privatizaciji Košarkaškog kluba Zadar skine s dnevnog reda današnje sjednice, sa 12 glasova za, dva protiv i sedam suzdržanih, Gradsko je vijeće odlučilo da će Grad Zadar postati većinski vlasnik kluba

Vijećnici SDP-a Omerka Šarić, Sabina Glasovac te vijećnik HNS-a Ivo Gregov zahtijevali su da im se predoči potpuna dokumentacija o financijskom stanju u klubu te elaborat o temeljnom kapitalu, na što je gradonačelnik Zvonimir Vrančić dao vijećnicima samo podatke o dugu prema državi koje je utvrdila revizija, a oni iznose 31,2 milijuna kuna, obvezi da Grad uplati milijun kuna te o dugu prema ostalim vjerovnicima koji do 30. rujna 2011. godine iznose 14 milijuna kuna.

Sporno je i pravo korištenja dvorane Jazine te ulazi li ona u temeljni kapital kluba ili ne.

– Prije elaborata definirat će se temeljni kapital, vjerujemo da on iznosi oko 60 milijuna kuna. U prvom krugu sudjelovat ćemo s milijun kuna iz gradskog proračuna. Svjesno ulazimo u spašavanje kluba. U slučaju da se ne nađu dioničari koji će uplatiti 14 milijuna kuna vrijednosti dionica, KK Zadar otići će u stečaj – rekao je Vrančić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije