HAJDUK - CIBALIA 2:0 Splićani ostali na bod zaostatka za plavim rivalom

'Hajduk bez Kalinića ne bi bio šampion'

11.04.2009.
u 19:27

Na Poljudu se osluškivalo što će se dogoditi u Maksimiru, hoće li Splićani dočekati Uskrs na vodećoj poziciji. Bili su protiv oslabljene Cibalije, koja je bila i bez trenera i bez većine prvotimaca, napravili dobar posao, ali Mario Mandžukić se pobrinuo da Zagrepčani ostanu s bodom prednosti.

'Uvijek taj Dinamo...'
- Znam da uvijek moramo gledati taj Dinamo, ali znam da se uvijek moramo vraćati na njih. Znam da ako pobijedimo sve utakmice do kraja, da ćemo osvojiti naslov prvaka, hrabrio je nakon susreta Drago Gabrić.

Hajduk je vrlo oprezno krenuo u susret. Iako je trener Ante Miše najavio kako će njegova momčad od prve minute krenuti u lov na pobjedu i tri boda, no to susret na Poljudu nije pokazao. Nakon relativno mirnog početka, u desetoj minuti žuti karton je dobio gostujući igrač Matić zbog prekršaja na Ibričiću. Dvije minute kasnije Ibričić je imao dobru priliku, ali je pucao pored vinkovačkog gola. Hajduk je sve više pritiskao no nije mogao realizirati. Napadači bilih nikako nisu mogli precizno nanišaniti vrata gostiju.

- U prvom dijelu imali smo niz prilika i prvi puta ovog proljeća promašili smo mnogo šansi. Miše nam je na poluvremenu rekao da će gol doći sam od sebe, da treba samo pokušavati. I imao je pravo. U svakom slučaju, iza nas je odličan nogometan dan, prekrasno vrijeme, mnogo ljudi i lijep rezultat, dodao je Gabrić.

Navijači na Poljudu zvižducima su ispartili momčadi sa travnjaka. Nastavak je donio ipak nešto bolju igru domaćina, koji dolaze u vodstvo preko Drage Gabrića u 47. minuti. Asistirao mu je Kalinić.

Domaćin se konačno trgnuo i povećava prednost u 62. minuti preko Senijada Ibričića. 12-ak metara pred vinkovačkim vratima, odlično mu je sa desne strane dodao Kalinić i Ibričić bez problema posprema u mrežu svoj osmi pogodak ove sezone.

- Morali smo pobijediti, čim je pao prvi gol, odmah smo se opustili i dalje je sve išlo glatko. Kalinić je bio sjajan, nije on samo golgeter, već asisitira, gradi se, pomaže. Bez njega teško bi imali šampionsku momčad, zaključio je mlađi Gabrić.

Kalinić: Gabrićev gol slomio otpor
- Nisam zabio, ali ipak je najvažnija pobjeda s kojom sam jako zadovoljan. Bila su nam važna ta tri boda da održimo priključak s Dinamom. Ključan je bio Gabrićev gol na početku drugog dijela, nakon toga bilo je sve lakše i više nismo sumnjali u pobjedu.

Trener Ante Miše žalio se na silovitost u završnici. Zapravo, na njezin nedostatak.

- U prvom dijelu bilo je kao i u prethodnim utakmicama, nedostajalo nam je silovitosti u završnici, ali sam upravo to rekao momcima u poluvremenu da moraju jače ići u samo završnicu, ako treba da i Veić i Pandža krenu prema naprijed. Kalinić je dva puta asistirao, nije zabio a njegovi su nam golovi itekako potrebni u ovoj utrci s Dinamom, upozorio je strateg Bilih.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije