Dinamo ide u ubitačan ritam

Hajduk je pobjedom nad Dinamom preuzeo vrh, no Splićane sada čekaju veliki problemi

Dinamo i Hajduk sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
13.09.2024.
u 22:12

Splitski klub će se, unatoč ogromnoj i važnoj pobjedi, morati pozabaviti velikim internim problemima u vrhu kluba. Nakon otkaza Nikoli Kaliniću na mjestu sportskog direktora i žestokih kritika Kalinića prema vrhu kluba problemi sigurno nisu riješeni ovom pobjedom

Najednom se sve mijenja! Hajduk je u jednom od najtežih tjedana usred Zagreba svladao Dinamo 1:0 pogotkom Marka Livaje i tako preuzeo vrh prvenstvene ljestvice HNL-a! 

Barem je to privremena situacija, budući da Rijeka sutra može izbiti na čelo ako na gostovanju u Gorici upiše sva tri boda. Bili bi Riječani na 14 bodova kao i Splićani, ali bi preskočili Hajduk zbog bolje gol-razlike. Dinamo tako nakon ovog poraza s 13 bodova može pasti s prvog na treće mjesto prvenstvene ljestvice.

Standings provided by Sofascore

Dva najveća hrvatska kluba ispred sebe nakon maksimirskog dvoboja imaju prilično različite izazove. Dinamo već u utorak počinje svoju priču u novom formatu Lige prvaka gostovanjem kod velebnog Bayerna u Münchenu, a plavi će nastaviti u prilično žestokom ritmu. Naime, računajući tu utakmicu, plavi će u 19 dana odigrati čak šest utakmica (Bayern, Slaven, Banjole, Lokomotiva, Monaco, Istra). 

Splitski klub će se, unatoč ogromnoj i važnoj pobjedi, morati pozabaviti velikim internim problemima u vrhu kluba. Nakon otkaza Nikoli Kaliniću na mjestu sportskog direktora i žestokih kritika Kalinića prema vrhu kluba problemi sigurno nisu riješeni ovom pobjedom, a bit će vrlo zanimljivo i promotriti kako će se u cijelu hijerarhiju s predsjednikom Ivanom Bilićem, Nadzornim odborom i trenerom Gennarom Gattusom uklopiti novi sportski direktor, Francuz Francois Vitali. 

Izazovni period za Dinamo ritmom utakmica, a za Hajduk u uredskim foteljama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije