25.11.2017. u 19:55
Hajduk i Osijek odigrali su 1:1 u derbiju 17. kola HNL-a

Hajduk i Osijek odigrali su 1:1 na Poljudu u derbiju 17. kola HNL-a. Osijek je poveo u 39. minuti, a Splićani su u sudačkoj nadoknadi spasili od poraza.

Hajduk je u poljudskom debiju novog trenera Željka Kopića bolje otvorio utakmicu i propustio nekoliko poluprilika. No, bijeli su nakon 20-ak minuta stali i Osijek je došao do vodstva iz prve ozbiljnije situacije.

Hajduk - Osijek
1/7

U 39. minuti Alen Grgić se prošetao kroz obranu Hajduka i s 20-ak metara uputio ne previše jak udarac. No, vratar Stipica nije najbolje reagirao i lopta je završila u mreži. Hajduk je tri minute kasnije mogao izjednačiti kada je Said tukao glavom, ali je lopta pogodila vratnicu.

U nastavku smo gledali lošiji nogomet jer se Osijek orijentirao na obranu, a Hajduk nemoćno napadao. Ipak, Splićani su u trećoj minuti nadoknade stigli do izjednačenja. Said je nakon gužve uspio ugurati loptu u mrežu, a igrači Hajduka su protestirali kod suca Jovića misleći da im je poništio gol iako je pokazao na centar.

Na Poljudu se danas skupilo 10.076 ljudi, a Torcida je u prvih 12 minuta šutjela budući da toliko bodova Hajduk zaostaje za Dinamom. Navijači Hajduka opet su poslali poruku predsjedniku Ivanu Kosu "odgovornost, a ne demagogija", a početkom nastavka igračima vikali "igrajte pi***".

Hajduk i Osijek sada imaju po 29 bodova, dok je vodeći Dinamo skupio 40 uz utakmicu manje. Četvrta je Rijeka koja ima 26 i sutra igra protiv Cibalije.

Hajduk
Said 90+2'
1-1
Osijek
Grgić 38'
16. kolo HNL-a, 18:00, Poljud, Split
Kraj
KRAJ (Kraj)

Kraj utakmice, završio je 1:1!

Gol
90+2' (Gol)

Gol za Hajduk! Said je zabio nakon gužve! Prvo su igrači Hajduka mislili da je Jović svirao igranje rukom, no gol je priznat. Skini TVizzy i gledaj golove.

90'

Igrat će se još pet minuta nadoknade. Zekić je napravio treću zamjenu, Lesjak umjesto Bobana.

88'

Imao je Hajduk sada lijepu prigodu, slobodnjak na 18 metara. Bašić je tukao, ali je živi zid to odbio u korner.

Žuti karton
83' (Žuti karton )

Žuti karton za Bobana.

Zamjena
83' (Zamjena)

Zamjena kod Osijeka. Lopa umjesto Bočkaja.

82'

Utakmica je nakratko prekinuta zbog bakljade Torcide.

Zamjena
77' (Zamjena)

Prva zamjena kod Osijeka. Ušao je Lukić, teren napustio Hajradinović.

72'

Hajduk je krenuo po izjednačenje. Sada je pokušao Said, Malenici je ispala lopta, ali je uspio to popraviti.

70'

Bašić je tukao izravno iz slobodnjaka, ali je Malenica siguran.

Žuti karton
69' (Žuti karton )

Sada je požutio i Bočkaj.

Žuti karton
68' (Žuti karton )

Lopez je napravio prekršaj nad Bočkajem.

Zamjena
66' (Zamjena)

Hugo Almeida je ušao umjesto Hamze.

63'

Požutio je Said što znači da u idućem kolu neće moći igrati protiv Rijeke budući da mu je to treća opomena.

61'

Tudor je tukao iz voleja nakon odbijene lopte, ali nije bio precizan.

56'

Na Poljudu je 10.076 gledatelja, službeni je podatak.

54'

Hamza je tukao s 20 metara, ali ravno u Malenicu.

46'

Počeo je nastavak. Kod Hajduka je Ohandza ušao umjesto Memolle, dok je sastav Osijeka isti. Torcida je počela prozivati igrače, navijači Hajduka viču "igrajte pi***".

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Kraj prvog poluvremena. Igrači Hajduka zvižducima su ispraćeni u svlačionicu.

41'

Vratnica! Bašić je lijepo ubacio iz slobodnjaka, Said tukao glavom i pogodio okvir gola. Najbolja prilika Hajduka dosad na utakmici.

Gol
38' (Gol)

Gol za Osijek! Grgić se prošetao kroz obranu Hajduka i opalio s 18 metara. Stipica je dirao tu loptu, ali je završila u golu. Skini TVizzy i gledaj golove.

Zamjena
32' (Zamjena)

Prisilna promjena u Hajduku. Nižić se ozlijedio i umjesto njega ulazi Ismajli. Kapetansku traku preuzeo je Erceg.

25'

Pritisak Hajduka je popustio. No, Torcida je počela navijati nakon što je prvih 12 minuta šutjela. Toliko bodova Hajduk zaostaje za Dinamom.

20'

Prošlo je prvih 20 minuta susreta, Hajduk je bolji. Osijek je još bez udarca.

13'

Torcida je na sjeveru izvjesila transparent na kojem piše "odgovornost, a ne demagogija". Time su opet poručili da se slažu s predsjednikom Ivanom Kosom i upravom. Taj su transparent imali i na prošloj utakmici s Istrom kada su zviždali igračima.

10'

Opet gužva pred vratima Osijeka, ali su gosti uspjeli očistiti loptu.

7'

Prvu priliku na utakmici imao je Radošević. Tukao je iz slobodnjaka, prebacio živi zid, ali je Malenica to dobro obranio.

1'

Počela je utakmica!

-

Utakmica će početi minutom šutnje u znak sjećanja na nedavno preminulog Josipa Webera.

-

Uoči utakmice Fran Tudor dobio je prigodni poklon za 100. nastup u dresu Hajduka. Uručio mu ga je klupska legenda Ivo Bego.

OSIJEK

Osijek će istrčati u sljedećem sastavu: Malenica, Barišić, Škorić, Barać, Bočkaj, Grgić, Mudražija, Mioč, Boban, Grezda, Hajradinović.

HAJDUK

Poznati su i sastavi. Za Hajduk će igrati: Stipica, Tudor, Nižić, Lopez, Memolla, Radošević, Savvas, T. Bašić, Hamza, Erceg, Said.

-

Hajdukovom novom treneru Željku Kopiću ovo će biti prva utakmica na Poljudu. U prošlom kolu Hajduk je s Kopićem uspješno odradio gostovanje u Istri (3:1).

-

Jučer su u prvoj utakmici 16. kola Inter i Lokomotiva odigrali 1:1, a danas je Slaven Belupo s 2:0 svladao Istru.

-

To je derbi 16. kola domaćeg nogometnog prvenstva. Splićani i Osječani bore se za drugu poziciju budući da obje momčadi imaju po 28 bodova. Vodeći je Dinamo (40), četvrta je Rijeka (26).

-

Dobar dan i dobro došli na prijenos utakmice s Poljuda gdje se sastaju Hajduk i Osijek.

Komentara 38

Avatar white socks
white socks
19:25 25.11.2017.

Sad će torcidini ter*risti pretući hajdukove igrače, suce, osjekove igrače, hajdukovo vodstvo, ...i da, mamića i Šukera, jer su oni krivi što Hajduk ne igra. i nastaviti maltretirati sav nogometni puk. Kako bi ih utješio Dalić će pozvati sve igrače Hajduka u reprezentaciju.

Avatar sizif
sizif
19:26 25.11.2017.

Nije posteno da ih se vrijeda. Vrlo limitirana ekipa. Osobno mislim da momci daju svoj maksimum. Mene hajdukovca to boli i rastuzuje ali nisu igraci krivi. Krivi su oni koji su ih uvjerili da su dovoljno dobri za Hajduk

ED
europski dinamo
18:33 25.11.2017.

Torcida nije navijala prvih 12 minuta jer nisu 12 godina bili prvaci. Za nekih 30-40 godina će navijati samo 2. poluvrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije